Nye tider for “Orientering” på P1

Forfatter billede

Lytterne på radioens Program 1 kan fra mandag den 2. maj høre kanalens flagskib, “Orientering”, i en længere udgave og en time tidligere end normalt, skriver DR Nyheder onsdag.

Orientering” er kendt for at bringe mange indslag om 3. Verdens-forhold.

Ændringerne sker for at komme lytterne bedre i møde i den sene eftermiddag, og for at lytterne også fremover kan høre programmet på FM, når P1 fra den 1. november i år udelukkende sender på DAB og net efter klokken 18.00.

“Orientering”s nye udgave bliver sendt i tidsrummet fra klokken 16.10 til 18.00. Sammenlagt bliver aktualitetsmagasinet dermed 10 minutter længere end i dag, hvor programmet kan høres mellem klokken 17.10 og 18.50.

Ændringerne betyder, at flere lyttere har mulighed for at høre programmet, da der generelt er flere radiolyttere i timen mellem 16.00 og 17.00 end mellem 18.00 og 19.00.

– 70 procent af danskernes lytning på P1 ligger før klokken 18, og der er en generel tendens til, at lytterne i stigende grad tænder for P1-kanalen i døgnets travle og lyse timer. Derfor følger vi nu med lytterne, dvs væk fra timerne, hvor mange spiser aftensmad eller ser fjernsyn, og hen til timerne, hvor folk er på vej hjem eller laver aftensmad, siger P1’s kanalchef Anders Kinch-Jensen.

Flytningen påvirker ikke de mange andre muligheder for at høre Orientering. Udsendelsen kan fortsat høres mellem kl. 22 og 24 hver aften (fra 1. november dog kun digitalt), som er et meget populært sendetidspunkt på P1, og programmerne kan også høres på nettet og på P1 Podcast.

“Orientering” var i januar i år kanalens mest efterspurgte podcasttilbud.

Ændringerne sker især, for at lytterne også fremover kan modtage hele “Orientering”s tilbud på FM – og altså ikke behøver at skifte til digital radio midt i programmet, når P1 fra 1. november ikke længere råder over FM-frekvensen fra klokken 18.

Godt med tilvænning

– Vi ser frem til den ny sendetid og glæder os over at kunne nå endnu flere lyttere i de travle eftermiddagstimer. “Orientering”s tilbud om at give perspektiv, analyse og andre blik på dagens og tidens emner og begivenheder passer fint til den sene eftermiddag. Og når P1 mister FM-frekvenser den 1. november klokken 18, er det en klar fordel for vore lyttere, at de allerede nu har vænnet sig til nye sendetider, siger “Orientering”s redaktionschef Judith Skriver.

Ændringerne den 2. maj betyder også, at andre markante programmer vil skifte plads – især i den sene eftermiddag og først på aftenen. Flytningen af programmerne gælder også i weekenden, hvor udsendelser som ’Agenda’ og ’Politisk Debat’ får nye sendetider.

’Orientering Søndag’ bliver erstattet af en lørdagsudgave – ’Orientering Weekend’ – der bliver sendt klokken 17.10 og sætter ugens vigtigste udlandshistorier i perspektiv.

Yderligere oplysninger hos:
Redaktionschef for Orientering
Judith Skriver, tlf. 21 69 06 65