Desmond Tutu inviterer dansk vokalgruppe til sin 80-års fødselsdag

Rikke Forchammer sammen med sin ven Desmond Tutu
Forfatter billede

Vokalgruppen Baobab er blevet personligt inviteret til Sydafrika af tidligere ærkebiskop og nobelprismodtager Desmond Tutu, som fylder 80 år fredag 7. oktober.

Da Rikke Forchhammer læste sine e-mails igennem i sidste uge, var hun ved at falde ned af stolen. Sådan skriver Rikke Forchammer i en pressemeddelelse om den fornemme invitation fra Sydafrika.

Hun kommunikerer af og til personligt med Desmond Tutu. I en e-mail spørger han, om hun ikke nok vil komme ned med sin vokalgruppe Baobab og synge til hans fødselsdag.

”Jeg blev virkelig overrasket og meget beæret. Jeg kontaktede selvfølgelig mine unge kvinder i gruppen med det samme, og siden har det handlet om at rejse midlerne til rejsen. Vi vil bare af sted,” siger Rikke Forchhammer.

Donorer?

Baobab forsøger at finde venlige donorer til at medfinansiere rejsen og tager allerede 4. oktober til Cape Town for at deltage og synge ved både den officielle og den private fejring af fødselaren.

Gode venner?

Gruppen har tidligere sunget for Desmond Tutu, da han var i København under klimakonferencen til et privat arrangement. Rikke Forchhammer er både leder af Baobab, forstander på Krogerup Højskole og formand for Mandela Center Danmark og har kendt Desmond Tutu i mange år.

”At være til stede ved selve fejringen af en af verdens modigste og klogeste fredsforkæmpere bliver garanteret en oplevelse for livet, og det at blive indbudt til at synge for ham og hans prominente gæster vil være med til at forstærke båndet mellem Sydafrika og Danmark”, siger Rikke Forchhammer.

Fejringen foregår over to dage, den 7. med en gudstjeneste i St. Georges Cathedral, hvor Baobab er blevet bedt om at synge – med efterfølgende privat fejring på en vingård i Stellenbosch. Den 8. oktober skal han holde en fredstale på University of Western Cape, hvor Baobab også er inviteret

Vokalgruppen Baobab

Baobab

Baobab er en kvindelig vokalgruppe, som består af 7 unge kvinder i alderen 22-25 år. De er professionelle og talentfulde sangere. Baobab synger velklingende, stærke sydafrikanske sange. De udtryksfulde sange indrammes af sydafrikansk dans. Baobab var i april 2011 på deres første turné i Sydafrika og i Lesotho, og nu er de allerede på vej til Sydafrika igen.