Danmark styrker sundhedsindsatsen mod ebola i Ghana

Forfatter billede

Danmark giver 10 millioner kroner ekstra til at styrke Ghanas sundhedsberedskab for at modstå truslen fra ebolaepidemien. Det annoncerede Mogens Jensen tirsdag efter et møde med Ghanas præsident, John Dramani Mahama.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) mødtes tirsdag med Ghanas præsident, John Dramani Mahama, for bl.a. at drøfte håndteringen af ebolaepidemien i Vestafrika.

Ministeren annoncerede i den anledning yderligere 10 mio. kr. i støtte til styrkelse af det ghanesiske sundhedsberedskab for at modstå truslen fra ebolaepidemien, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Mødet fandt sted under konferencen Global Green Growth Forum (3GF).

”Vi styrker nu Ghanas sundhedsberedskab, så vi kan inddæmme spredningen af ebola mere effektivt. Fra dansk side yder vi allerede en bredspektret indsats. Men vi er i disse dage i tæt dialog med øvrige nationale myndigheder om muligheden for et styrket bidrag, og senere på ugen tages ebola op på højeste politiske niveau, når EU’s stats- og regeringschefer drøfter den internationale indsats,” udtaler Mogens Jensen i pressemeddelelsen.

Danmark har givet 74 mio. kr.

Han påpeger, at ebola-epidemien i Vestafrika er det største udbrud i sygdommens historie, og at situationen udvikler sig dag for dag.

”For at inddæmme epidemien skal vi fra international side sætte massivt ind, styrke de nationale sundhedssystemer, hjælpe NGO’er og frivillige, sikre bedre behandlingsmuligheder for de smittede, skaffe flere sundhedsplejere, sikre ordentlige indkvarteringsforhold for plejerne, og naturligvis sørge for den nødvendige finansiering og koordinering gennem tæt samarbejde i FN, EU, nationalt og regionalt.”

Danmark har med den nye bevilling givet 74 mio. kr. til indsatsen mod ebola.

Bidragene omfatter nu samlet set:

  • 20 mio. kr. til styrkelse af ebolaberedskabet i Ghana.
  • 10 mio. kr. til støtte for FN’s luftbro til transport af sundhedspersonale og medicinsk udstyr ind og ud af de værst ramte områder.
  • 20 mio. kr. til WHO’s sundhedsindsats.
  • 10 mio. til indkvarteringsfaciliteter gennem Beredskabsstyrelsen.
  • 10 mio. kr. til maritim transport på et Ro-Ro transportskib af nødhjælpsmateriel.
  • 3,2 mio. kr. til de danske nødhjælpsorganisationer Læger uden Grænser, Røde Kors i Danmark, Red Barnet og Dansk Missionsråds indsatser i Sierra Leone, Guinea og Liberia.
  • 646.000 kr. til en koordinationsenhed udsendt af Beredskabsstyrelsen.
  • Dertil kommer Danmarks indirekte støtte gennem kernebidrag til FN, WHO, UNICEF, Verdensbanken, den Afrikanske Udviklingsbank m.v.

Læs mere hos Udenrigsministeriet