Fødselaren, der var Landbrugsraadets admin. direktør i samfulde 14 år (1994-2008), viste længe interesse for u-landsarbejdet og sad som medlem af Anders Fogh Rasmussens store Afrika-kommission (2008-2012).
Bustrup sad fra 1990 til udgangen af 2012 i U-landsstyrelsen, som fik forelagt alle store bistandsbevillinger og hvor flere af det danske samfunds magtfulde aktører var med og skabte et sikkert bagland for udviklingsbistanden.
Han blev styrelsens formand efter professor emeritus Holger Bernt Hansen fra 1. januar 2008 og sad fem år i denne funktion, indtil Friis Bach fik held til at slå styrelsen ihjel pr. 1. januar 2013 – en af de mest kontroversielle beslutninger i dansk bistands nyere historie.
Styrelsen blev bygget ind i Danidas bevillingsapparat allerede i dansk bistands barndom i 1962 og betegnende nok har den nuv. treparti-regering reelt genskabt den ved at samle alle dens gamle beføjelser i det såkaldte Udviklingspolitiske Råd, der før mere havde karakter af en snakkeklub.
Se Venstremanden Klaus Bustrups holdning til nedlæggelsen dengang i
https://globalnyt.dk/content/bustrup-styrelsen-skulle-ikke-vaere-nedlagt
Se også https://globalnyt.dk/content/sidste-omgang-med-styrelsen
Og vor kommenterende tema-analyse om sagen i 2012 på
https://globalnyt.dk/content/u-landsstyrelsens-fremtid-i-hvad-har-friis-bach-egentlig-gang-i
Også efter U-landsstyrelsens fald har der været bud efter Klaus Bustrup, som siden 2013 har været bestyrelsesformand for initiativet FødevareBanken – mere på https://www.foedevarebanken.dk/om-os
Det er en forening, der distribuerer overskudsfødevarer fra fødevareindustrien til socialt dårligt stillede – såvel nationalt som internationalt.
Gik på Niels Brock
Efter endt skolegang på bl.a. Niels Brocks Handelsskole blev Klaus Bustrup ansat i Landbrugsraadet i 1969. Han var udstationeret nogle år i Bruxelles, hvor han var med til at starte Raadets Bruxelles-kontor.
Hans karriere har budt på medlemskab af en stribe bestyrelser, repræsentantskaber og udvalg, bl.a. bestyrelsen for Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) i årene 2010-2014 og repræsentantskabet for CARE Danmark siden 1992.
Han har været censor på Aarhus og Københavns Universiteter i international landbrugspolitik og udviklingspolitik. Se også
https://dk.linkedin.com/in/klaus-bustrup-b1a33883
Dagens fødselar har i erhvervsøjemed og privat besøgt alle verdensdele. Sammen med sin fransk-fødte hustru, Isabelle, har han de senere år bl.a. været to gange på Antarktis.
Han er far til tre børn og har syv børnebørn. Fritiden bruges på udlandsrejser, i fritidsboligen i Gilleleje og på tennisbanen.
I Akademiet for den Tredje Alder (A3A) dyrker han sin interesse for aktuelle samfundsforhold.