Gå til hovedindhold

Mobile menu

Køb en bog og doner til UNICEF

For fem måneder siden lancerede online-boghandlen Saxo en mulighed for at give en donation til UNICEF når man køber en bog. I anledning af FN’s Internationale Læsedag den 8. september gentager Saxo succesen og matcher hver kundes donation den 7., 8. og 9. september.

UNESCO

Det var et oplagt partnerskab, da UNICEF og Saxo gik sammen om FN’s Verdensmål 4: Kvalitetsuddannelse for alle, lyder der fra online-boghandlen.

Siden midten af april 2018 har Saxos kunder kunnet donere mindre beløb gennem såkaldte mikrodonationer, når de har købt bøger via online-boghandlen og initiativet er blevet modtaget særdeles positivt:

”I Saxo synes vi, det giver god mening at give læserne mulighed for, at de kan sende hvad der svarer til en læsebog ud til verdens udsatte børn, når de køber bøger til sig selv og deres børn. Så samtidig med vores læsere sidder hjemme i lænestolen og åbner en ny bog, kan et barn et sted ude i verden åbne en bog måske for første gang. Vi er simpelthen så glade for, at tankegangen også giver mening for vores kunder, og vi er meget taknemmelige for deres generøsitet,” siger Saxos direktør og stifter Jørgen Balle Olesen.

Da Saxo lancerede samarbejdet med UNICEF var det med ambitionen om selv at gå forrest. Saxo donerede derfor, hvad der svarer til  1.000 læsebøger på dag ét og doblede kundernes donationer op hele ugen op til Verdens Bogdag den 23. april. På nuværende tidspunkt er der sendt i alt 287.268 kr. af sted til UNICEF’s indsats for at sikre kvalitetsuddannelse for alle verdens børn.

Ifølge aftalen har online-boghandlen forpligtet sig på at donere 1 mio. kroner i løbet af de tre år, som aftalen løber.

Hjerte og teknologi

”Saxo er en fantastisk partner for UNICEF, fordi det er en virksomhed, som ikke alene har hjertet på rette sted, men som også formår at bringe sine kernekompetencer og teknologi i spil til fordel for verdens mest udsatte børn. Da vi indgik partnerskabet tidligere på året, blev Saxo samtidig den første virksomhed i Danmark, som giver sine kunder mulighed for at give en mindre donation til UNICEF, når de handler online. Vi er helt overvældede over, at Saxos kunder har taget så godt imod partnerskabet. Sammen kan vi hjælpe nogle af verdens mest udsatte børn med at lære at læse og få en uddannelse. Og vi er rigtig godt på vej. For Saxos kunder har allerede givet bidrag, der svarer til, at over 13.600 børn kan få en læsebog,” siger Hanna Line Jakobsen, Udviklingsdirektør i UNICEF.

Saxo matcher igen læsernes donationer på FN’s Internationale Læsedag

I anledning af FN’s Internationale Læsedag den 8. september gentager Saxo succesen og matcher hver kundes donation den 7., 8. og 9. september. Så hvis en kunde donerer fx 25 kr. til UNICEF, lægger Saxo 25 kr. oveni.

”Vi vil gerne bakke op om, at læseglade danskere ønsker at dele og sprede læseglæden til de dele af verden, hvor det ikke er givet, at man har adgang til bøger, endsige knækker læsekode. Og hvor det at knække koden og få adgang til viden er afgørende for den enkelte og for samfundet,” fortæller Jørgen Balle Olesen.

Hver gang, man handler på Saxo, kan man være med til at hjælpe UNICEF med at knække læsekoden for verdens udsatte børn. Alle donationer går ubeskåret til UNICEF’s arbejde for FN’s verdensmål 4  om kvalitetsuddannelse. Målet er at sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse, uanset hvor i verden, man bor. Uddannelse er den bedste vej til at bekæmpe fattigdom: Hvis alle elever i de fattigste lande afsluttede deres skolegang med basale læsefærdigheder, skønnes det, at 171 millioner mennesker kunne løftes ud af fattigdom.