Danidas Årsberetning 2003 er kommet

Redaktionen

Danidas årsberetning dokumenterer resultaterne i forhold til de fastsatte mål for det danske udviklingssamarbejde i 2003. Årsberetningen afspejler det betydelige bidrag, der fra dansk side ydes til opfyldelsen af FNs 2015 Mål, hedder det i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet, torsdag.

Smitsomme sygdomme, sult, klima, regeringsførelse, korruption, uddannelse og rent drikkevand er udfordringer, der står højt på dagsorden i det praktiske udviklingssamarbejde, der sidste år beløb sig til 10,5 mia. kr. Centralt står også indsatsen på prioritetsområderne stabilitet, sikkerhed og bistandens rolle i kampen mod terrorisme samt den nye handlingsplan mod korruption. Dansk bistand gennemføres under meget forskellige politiske og sociale vilkår – og bistanden står aldrig alene. Den vigtigste drivkraft er modtagerlandets egen indsats. Årsberetningen beskriver de komplicerede årsagssammenhænge i udviklingsprocesserne.

I 2003 omhandler årsberetningen særligt decentraliseringen af ansvar og kompetence til danske ambassader i programsamarbejdslandene. Med effekt fra 1. september 2003 blev en væsentlig del af ansvaret for det danske udviklingssamarbejde decentraliseret til de 15 danske programsamarbejdslande og Sydafrika. Målet er at øge effektiviteten og højne kvaliteten ved at bringe beslutningerne om bistanden tættere på de mennesker, det hele handler om. Et andet centralt tema er en styrket indsats for et bedre samarbejde med andre donorer (harmonisering) samt nye metoder til mål- og resultatstyring.

Årsberetningen er inddelt i tre dele: Det internationale udviklingssamarbejde, det danske udviklingssamarbejde og Program- og projektorientering.

Resultaterne på projekt- og programniveau kan læses i Program- og projektorientering, der også følger med årsberetningen på cd-rom. Program- og projektorienteringen giver mulighed for at søge tværgående på alle bistandsaktiviteter. Nærmere oplysninger om årsberetningen kan fås ved henvendelse til udviklingspolitisk kontor i Udenrigsministeriet på 3392 1319.

Kilde: Udenrigsministeriet