IBIS-chef håber stadig efter visit i Bolivia – bekymret Rasmus Helveg

Forfatter billede

“Jeg synes det bør være muligt at finde en vej frem, men forventer først en afklaring i begyndelsen af februar”. Sådan siger generalsekretær Vagn Berthelsen for den danske NGO, IBIS, efter intense forhandlinger i Bolivia i Sydamerika, hvorfra han netop er vendt hjem.

Andeslandets regering ønsker at afbryde samarbejdet med IBIS og har derfor anmodet NGOen om at forlade landet senest d. 26. marts i år, skriver IBIS udbyggende i en presseudtalelse onsdag.

Vagn Berthelsen siger:

“Det har været fem intense dage med møder med flere topministre, herunder premierminister Juan Ramon Quintana, ambassadørerne fra EU samt en lang række nationale og internationale organisationer”.

“Jeg har været glad for den direkte dialog, det har givet mulighed for en bedre forståelse for hvad der er sket, hvor der er tale om misforståelser og hvor vi har begået fejl”.

“Vi er i dialog med regeringen, men det er for tidligt at sige, hvor vi ender, og om vi kan fortsætte arbejdet i Bolivia, helt eller delvist”.

“Det vil være utrolig trist, hvis 30 års arbejde i Bolivia skal slutte på denne måde, ikke mindst for de mange bolivianere, som har glæde af projekterne. Jeg synes det bør være muligt at finde en vej frem, men jeg forventer først en afklaring i begyndelsen af februar”, slutter den 61-årige bistandsveteran.

Bekymret Rasmus Helveg

Udsmidningen af IBIS fra Bolivia bekymrer også udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen (R), der har sat den danske ambassade på sagen:

“Bolivias regering vælger selv sine samarbejdspartnere, men vi ser med stor bekymring på beslutningen om at udvise IBIS”, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

“Vores ambassade er i tæt dialog med det bolivianske udenrigsministerium og IBIS om sagen. Og jeg agter selv at bringe sagen op over for den bolivianske regering. Vi drøfter også sagen med det internationale donorsamfund. I næste uge (denne uge, red.) bringer vi sagen op i Bruxelles”, anfører han overfor avisen.

“I dialogen med Bolivias regering lægger vi fra dansk og international side stor vægt på civilsamfundets rolle og rettigheder som afgørende for den demokratiske udvikling i landet”, slutter Rasmus Helveg.

Danmark kanaliserer årligt godt to mia. kr. til u-landsvirket gennem ikke-regeringskontrollerede organisationer som IBIS..

Læs mere om IBIS og Bolivia i telegrammerne
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/04-01-14/ibis-chef-til-bolivia-p-onsdag-efter-h-rdt-slag-mo
og http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/07-01-14/bolivia-ibis-oprindelige-folk-og-brasiliansk-imper

Yderligere oplysninger hos:
Vagn Berthelsen på tlf. 24 40 86 40 og
e-mail: [email protected]