Kvinde anholdt for et kys i Tanzania

Præsident Magufuli.


Foto: Issa Michuzi (CC/arkiv)
Forfatter billede

En kvinde er anholdt i byen Geita i Tanzania, efter en video af hende er blevet spredt over det meste af landet via internettet.

Det skriver flere internationale medier.

Hendes forbrydelse var, at hun havde kysset en anden kvinde til en fest. Det var optaget på en video, der også viser hende blive tilbudt en ring under et tilsyneladende frieri.

Videoen blev spredt via sociale medier og internettet, og nu er den anden kvinde på videoen også efterlyst, oplyser politiet ifølge Pink News.

Begge risikerer nu fængsel, hvis de dømmes for homoseksualitet.

Præsident slår hårdt ned på homoseksuelle

Tanzanias love slår fast, at det er ”imod naturens orden” at være homoseksuel.

Bøsser risikerer ifølge landets love, der stammer fra kolonitiden, et sted mellem 30 års fængsel og livstid. Lesbiske er ikke på samme måde direkte nævnt i loven, men loven kriminaliserer enhver der ”har kødelig omgang mod naturens orden” og risikerer ligeledes strenge fængselsstraffe, hvis de kendes skyldige.

Under præsident John Magufuli er der på det seneste blevet slået hårdere ned på landets LGBT-miljø (lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede).

Tidligere på året forbød Magufulis regering en organisation, der have planer om at indbringe landets homofobiske forfølgelse for domstolene, skriver Pink News. Lederen af organisationen blev anholdt.

På et hotel i Dar es Salaam blev 12 mennesker anholdt i oktober med den begrundelse, at de ”promoverede homoseksualitet”. Blandt de anholdte er flere advokater og lederen af en velgørende organisation, der var samlet til et møde på det pågældende hotel.

Præsident Magufuli har, siden han kom til magten for to år siden, truet med at anholde og udvise aktivister og forbyde organisationer, der arbejder for homoseksuelles rettigheder.