Ny “general” i Red Barnet fra egne rækker

Jonas Keiding Lindholm


Foto: Red Barnet
Forfatter billede

De seneste to år har Jonas Keiding Lindholm været vicegeneralsekretær i Red Barnet, og siden konstitueret generalsekretær efter at fhv. minister Mimi Jakobsen forlod organisationen i juni i år.

Og han træder til på et prekært tidspunkt, da organisationen netop har måttet nedlægge 15 medarbejder-årsværk og drosle ned i fire samarbejdslande – Bangladesh, Cambodja, Etiopien og Uganda – hurtigere end ellers tilrettelagt.

Det skyldes Venstre-regeringens finanslovsforslag for 2016, der beskærer NGOens årstilskud fra Danida med 14,5 mio. kr.

Se mere i telegrammet

http://globalnyt.dk/content/red-barnet-nedlaegger-15-stillinger

”Jonas Keiding Lindholm er valgt i et særdeles stærkt felt med over 70 kandidater. Jeg er sikker på, at han er den helt rigtige. Det handler ikke mindst om at sikre, at hver krone bliver brugt så effektivt som overhovedet muligt”, siger Red Barnets formand, Lars Svenning Andersen, og fortsætter:

“Samtidig skal den nye generalsekretær være en stærk kommunikator, som kan sikre, at frivillige, medarbejdere, donorer og de mange samarbejdspartnere fortsat har lyst til at engagere sig i verdens bedste sag. Den opgave har jeg fuld tillid til, at Jonas kan løfte.”

Mere om Mimi Jakobsens fratræden efter 15 år på

http://globalnyt.dk/content/mimi-jakobsen-stopper-i-red-barnet 

Fra Danmark til katastrofeområderne

Karrieren begyndte som konsulent og socialarbejder med særligt fokus på flygtninge og indvandrere og udsatte børn og unge i Danmark.

Efter i en årrække at have løst opgaver for en stribe organisationer og myndigheder, været frivillig og undervist på Københavns Universitet valgte Jonas Keiding Lindholm at engagere sig i det internationale hjælpearbejde.

Han blev nødhjælpsarbejder for først FN og siden i Red Barnet. Her har han arbejdet i ledende funktioner i nogle af de største katastrofer og humanitære kriser – fra verdens største flygtningelejr Dadaab i Kenya til hjælpearbejde efter tsunamien i Asien og redningsindsatsen i forbindelse med jordskælvet på Haiti.

Desuden har han i fem år været vicedirektør i Save the Children’s internationale kontor i London og er fast tilknyttet en række undervisningsinstitutioner i Danmark som ressourceperson og underviser i NGO-ledelse og humanitær bistand.

Både glad og stolt

”Jeg er både stolt og beæret over at skulle være generalsekretær i Red Barnet. Der har aldrig været mere brug for vores hjælp end lige nu”, siger den nye “general” i domicilet på Rosenørns Allé 12 i København.

“Det gælder ude i verden, hvor millioner af børn i katastrofeområder er helt afhængige af vores hjælp – hvad enten de er fanget i krigshandlinger eller er på flugt fra dem. Og det gælder i Danmark, hvor alt for mange børn er ramt af fattigdom, mobning, vold og andre overgreb”. 

“En af mine vigtigste opgaver bliver at værne om den tillid, vi nyder, og omsætte den i konkrete indsatser, så vi kan redde, beskytte og styrke endnu flere af de dårligst stillede børn”, anfører Jonas Keiding Lindholm.

I processen med at finde den nye generalsekretær har Red Barnet fået hjælp af rekrutteringsfirmaet Spencer Stuart, som har arbejdet uden betaling. De kandidater, som var med i opløbet, har været igennem adskillige tests og interviews.

Jonas Keiding Lindholm er 45 og bor på Vesterbro i København. Han er gift med journalist Marie Monrad Graunbøl. Parret har to døtre: Elin på 12 og nyfødte April.

Han tiltræder jobbet med øjeblikkelig virkning.

Jonas Keiding Lindholm – CV i hovedtræk

* Uddannet sociolog fra Lunds Universitet med en bachelor i kommunikation fra RUC og Brunel University i London. Supplerende studier i humanitær ledelse fra Fordham University, New York samt forskellige ledelsesuddannelser i regi af både AVT Business School, FN og Save the Children.

* Publiceret afhandling fra Lunds Universitet om unge indvandreres hverdagsliv på Nørrebro

* Startede efter endt uddannelse i 1997 som socialarbejder i Sandholmlejren i afdelingen for frihedsberøvede asylansøgere; frivillig i Dansk Flygtningehjælp og konsulent på området børn & unge/etnicitet/marginalisering. Løste bl.a. opgaver for Sundhedsstyrelsen, Det Kriminalpræventive Råd, Børnerådet og en række kommuner samt underviste på Københavns Universitet.

* Foretog i 2000 et markant sceneskift fra en karriere som social-faglig konsulent i Danmark til et virke som nødhjælpsarbejder for FN og senere Red Barnet/Save the Children, da han rejste til verdens største flygtningelejr Dadaab i Kenya for at lede FN’s fødevareuddeling til dengang 200.000 somaliske flygtninge.

  • Siden da har han i over 10 år været omrejsende i nødhjælp i både Afrika, Asien, Europa og Mellemøsten (samlet set over 40 lande), især i ledende roller. Eksempler:
  • UN-WFPs humanitære respons i Irak i 2003 og Afghanistan i 2004
  • Save the Childrens nødhjælpsindsatser i Asien efter tsunamien (2004/2005), Haiti efter jordskælvet (2010), Pakistan efter oversvømmelser (2010); tørken i Østafrika (2011) m.fl.
  • Har stået i spidsen for udviklingen af de respons-planer, som Save the Children i dag anvender i katastroferesponsen i fx Nepal og Libanon.
  • 11 år i Red Barnet / Save the Children samlet set i ledende og ledelsesrådgivende roller nationalt og internationalt. Har spillet en central rolle i opbygningen af Save the Children’s nye internationale organisation i 120 lande gennem 5 års tjeneste som vice-direktør i det internationale kontor i London.
  • Underviser, foredrager og eksaminerer på forskellige universiteter og uddannelsesinstitutioner i humanitær bistand og NGO-ledelse
  • Anvendt kommentator og foredragsholder inden for emnet børn i krig