Ny slagkraftig bestyrelse i Tandsundhed Uden Grænser

de_syv_valgt_ind_til_tugs_bestyrelse_generalforsamlingen_den_14-august
De syv i TUG´s nye bestyrelse samt to suppleanter – fra venstre: Karin Kornø Rasmussen, Marianne Hallberg, Peter Østergaard, Martin Teilmann, Gerd Bangsbo, Bo Danielsen, Mie Blædel Jørgensen, Ida Magnusson og Annette Hein-Sørensen.
Foto: TUG
Forfatter billede

Tandsundhed Uden Grænser (TUG) har på sin ordinære generalforsamling rystet posen godt og grundigt. Alle i den gamle bestyrelse stillede deres mandater til rådighed, så generalforsamlingen, der blev afholdt i København d.14. august hos Tandlægeforeningen, kunne vælge helt ny bestyrelse.

”Efter et turbulent år med en hårdt presset økonomi og forskellige holdninger i bestyrelsen til, hvordan vi skulle handle for at komme ud af krisen, har generalforsamlingen sammensat et nyt og stærkt hold, der kan styre TUG på ny kurs. Og jeg glæder mig sådan over, at den ny bestyrelse allerede er trukket i arbejdstøjet,” siger TUG’s ny formand, Gerd Bangsbo, i en pressemeddelelse fra organisationen.

Den ny bestyrelse, der konstituerede sig umiddelbart efter generalforsamlingen, afspejler et bredt udvalg af kompetencer og erfaringer fra både organisations- og udviklingsverden.

TUG’s ny bestyrelsesformand, Gerd Bangsbo.


Foto: TUG
”Vi har brug for at konsolidere TUG´s økonomi, finde nye samarbejdspartnere og skabe større forankring i det frivillige arbejde i Danmark. Få fortalt mange flere herhjemme, hvordan vi hjælper børn i fattige lande til bedre sundhed, trivsel og skolegang, sådan at endnu flere får lyst til at støtte vores arbejde og vi kan udvikle vores projekter,” siger Gerd Bangsbo.

”Helt basalt så lærer vi børnene på projektskolerne at børste tænder og vaske hænder. Vi lærer deres forældre og skolelærere, at det er vigtigt for børns helbred, trivsel og indlæringsevne at børste tænder hver dag, at holde god håndhygiejne og spise ordentlig mad,” fortæller Gerd Bangsbo.

Hun peger på de markante resultater på bl.a. projektskolerne i Rwanda og på Vestbredden i Palæstina, som TUG og samarbejdspartnerne har opnået: Færre børn har tandpine, tandkødsbetændelse og huller i tænderne, skolefraværet falder og børnene oplever bedre indlæring i skolen.

Disse konkrete resultater er med til at overbevise de lokale myndigheder om, at forebyggelse af huller i tænderne og skoletandpleje giver rigtig god mening. Og bl.a. i Rwanda har sundhedsmyndighederne taget dele af skoletandplejeordningen til sig i sin nationale sundhedsstrategi.