En stor dæmning ved en nationalpark i Thailand, der ville have truet tigerbestanden i området, er blevet standset af en ekspertkommission. Det er blandt andet sket på grund af pres fra WWF, skriver organisationen mandag. Et foreslået dæmningsbyggeri i Mae Wong nationalpark er blevet standset, fordi det truer områdets bestand af tigere. Området har oplevet stor succes med naturbevarelse og tigerpopulationen. Tigere har brug for store områder til at jage, og især når de har diende unger. I 2012 kunne kamerafælder i Mae Wong afsløre et større antal tigere i området, og endda med unger, skriver WWF Verdensnaturfonden tirsdag. Optagelserne indikerer, at der er rigeligt med byttedyr i Ma Wong-Klong Lan skovene til at understøtte det vigtige arbejde for at genetablere en stærk tigerpopulation. Men denne succes trues af dæmningen, da byggeriet vil ødelægge mere end 20 km2 af nationalparken, hvor tigerne og deres byttedyr holder til. I december 2012 kunne WWF Thailand komme med en glædelig nyhed. Takket være en stor indsats fra blandt andet WWF – med støtte fra Verdensnaturfondens eget Tigerpartner-program – er dæmningsprojektet blevet standset af en uvildig ekspertkommission, som var sat til at vurdere projektets bæredygtighed. Miljøfaglig leder for WWF Thailand, Petch Manopawitr, udtaler: ”Jeg tror, at både det folkelige pres og oplysninger indsamlet af vores tiger-team har været udslagsgivende for ekspertkommissionens vurdering.” Projektet blev afvist, da den nedsatte ekspertkommission mente, at kunstvandings-departementets miljøanalyse var ufuldstændig i informationen om effekterne på dyrelivet og de bredere indvirkninger på skovsystemet. Det er en stor sejr for WWF Thailand, som også giver håb om, at en samlet NGO-alliance kan stoppe den endnu større dæmning ved Xayaburi på Mekong-floden.
Relaterede artikler
FN-forbud mod atomvåben har vind i sejlene
Med Indonesiens, Sierra Leones og Salomonøernes ratifikation af FN’s traktat om forbud mod atomvåben er antallet af lande, der har…
Kultur til din weekend: Mord i Udenrigstjenesten, Aztekerrigets fald genbesøgt og ungdomsliv i Elfenbenskysten
Weekenden er lige rundt om hjørnet. Derfor har redaktionen disket op med tre anbefalinger til, hvordan du kan bruge dine…
Er Sydøstasien på vej mod en grønnere økonomi?
Henrik Søborg er lektor emeritus i internationale udviklingsstudier ved Roskilde Universitet og forsker bl.a. i Sydøstasiens politiske og økonomiske udvikling.…
Oprindelige folk kæmper for dem selv og for den skov, vi alle er afhængige af
Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Klara Kamp Hansen er 21 år og har været frivillig på Operation Dagsværks…
Ngo trækker i land og undskylder: Asiatiske lande har ikke hovedansvar for plastikforurening
Det flyder med plastikaffald i mange asiatiske floder. Skraldet ryger videre ud i verdenshavene, hvor det forurener og truer havdyr…
Nyt samarbejde skal gøre rejser med Spies mere dyrevenlige
Rejselysten er for alvor ved at vende tilbage efter tre år med coronavirus i luften i hele verden. Drømmer du…
Tigre ender deres liv i en trykkoger
I dag findes der flere tigre i illegal fangenskab på såkaldte ‘tiger farms’, end der gør i den fri natur.…
Operation Dagsværk kæmper med skovens beskyttere
Projektet ‘Kæmp med skovens beskyttere’ skal støtte og styrke oprindelige folks unge klimaaktivister i Thailand og Malaysia. Oprindelige folk i…
Verden rundt: Australien og Nauru fornyer kontroversiel flygtningeaftale og andre historier
Første kvindelige premierminister i Mellemøsten og Nordafrika I denne uge skrev vi om Tunesiens præsidents autokratiske tilbøjeligheder – få dage efter udnævnte…
Elendig coronahåndtering giver thailandske demokratiprotester vind i sejlene
Det begyndte i juli 2020. Her gik de første demonstranter i Thailand på gaden – især i hovedstaden Bangkok –…
Verden rundt: Regnskoven kommer til dig, mens en ekspræsident kommer bag tremmer
Mordet på Haitis præsident Vi begynder på den anden side af Atlanterhavet. Snart sagt alle medier har omtalt mordet på…