Udenrigsministeriets nødpulje skal redde lukningstruede aktiviteter i udlandet

gettyimages-1217785955
Med nødpuljen får danske ngo'er mulighed for at fortsætte de aktiviteter, corona ellers havde sat på pause. Her uddeler en bank mad til fattige i Belo Horizonte, Brasilien, under pandemien.
Foto: Pedro Vilela/Getty Images
Forfatter billede

6. oktober 2020

Lider jeres organisation under Covid-19-nedlukningen, og er jeres udenlandske initiativer i fare for at lukke ned?

Så er der hjælp at hente.

Udenrigsministeriet har åbnet for ansøgninger til sin nødpulje, som skal hjælpe danske organisationer med at opretholde deres udviklingsaktiviteter i udviklingslande. 

Ansøgningsfristen er 15. november 2020.

Skal sikre overlevelse
Nødpuljen støtter eksisterende eller allerede planlagte aktiviteter i udviklingslandene, som ikke har kunnet gennemføres, fordi organisationerne er blevet forhindret i at indsamle penge eller på anden vis skaffe finansiering i Danmark på grund af Covid-19-nedlukningen.

Nødpuljen har specifikke retningslinjer, for hvem der kan få adgang til midlerne. 

”Nødpuljen kan søges af danske organisationer, der har udviklingsaktiviteter i udviklingslande, som enten implementeres af organisationen selv eller i partnerskaber med lokale partnere eller samfinansierer udviklingsaktiviteter med institutionelle donorer såsom EU, FN, bilaterale donorer m.fl.,” står der blandt andet i retningslinjerne.

Kompensation med tilbagevirkende kraft
Hvis jeres organisation allerede har brugt egne midler som direkte konsekvens af Covid-19, har I også mulighed for at blive kompenseret. 

Her siger retningslinjerne:

”I tilfælde af at ansøger har været nødsaget til at benytte egne midler til at tilpasse eksisterende lukningstruede udviklingsaktiviteter, så de stadig har kunnet udføres uden mulighed for efterfølgende at rejse midlerne eller søge om kompensation andetsteds, kan ansøger søge om kompensation for denne egenfinansiering.”

For at ansøge skal man udfylde puljens ansøgningsskema og et udregningsskema, der beregner det ansøgte beløb og blandt andet vedlægge bilag, der dokumenterer indsatsen.

Find mere information og vejledning om ansøgningsprocedure på um.dk.