192 millioner kroner skal styrke indsats mod sult

gettyimages-_sult_drcongo_jc_wengaanadolu_agency_via_getty_images
På verdensplan går hvert niende menneske sulten i seng. I Afrika er det op mod hver femte.
Foto: JC Wenga/Anadolu Agency via Getty Images (arkivfoto)
Forfatter billede

Flere og flere mennesker går sultne i seng hver aften.

Ifølge FN er flere end 113 millioner mennesker i 53 lande ramt af sult – 10 millioner flere end sidste år – og 821 millioner er kronisk fejlernærede.

Det har fået udviklingsminister Rasmus Prehn (S) til at annoncere nye bevillinger på 192 millioner kroner for at styrke indsatsen mod sult med særligt fokus på Afrika.

”Én ud af ni personer i verden går sultne i seng. I Afrika drejer det sig om helt op til hver femte. Med de 192 millioner kroner giver vi en håndsrækning, der vil hjælpe tusinder med at få mad på bordet,” siger Rasmus Prehn i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

En nylig rapport fra UNICEF viser, at 200 millioner af verdens børn lider af underernæring.

Bevillingerne på 192 millioner kroner går til FN og Den Internationale Røde Kors Komité med primært fokus på Afrika.

”Lige nu går det den forkerte vej med verdensmål 2, der handler om at bekæmpe sult. Sult og fejlernæring koster liv og sender hele samfund på katastrofekurs. Det er derfor tvingende nødvendigt, at vi knækker koden og sikrer adgang til fødevarer for alle. Vi har fokus på det akutte, men også på at gøre folk i stand til at hjælpe sig selv. Fx gennem vores samarbejde med Verdensbanken,” tilføjer ministeren.

Foruden kontantbeløbet bringer ministeren emnet på banen under sin deltagelse i Verdensbankens årsmøde, blandt andet til sit møde med UNICEF’s direktør, Henrietta Fore, senere lørdag.

De 192 millioner kroner er fordelt på følgende: I det vestlige og nordlige Afrika vil FN’s Fødevareorganisation (WFP) og Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) modtage 20 millioner kroner hver især. I relation til fødevarekrisen på Afrikas Horn vil FN’s humanitære landefond i Etiopien og Somalia modtage 56 millioner kroner, FN’s Fødevareorganisation i Sydsudan vil modtage 25 millioner kroner og den Internationale Røde Kors Komité vil modtage 55 millioner kroner. Dertil modtager FN’s Fødevareprogram i Bangladesh 16 millioner kroner.