5.000 nye bidragydere til CARE Danmark

Redaktionen

En aktiv gadekampagne rundt om i landet har de sidste 7 måneder skaffet over 5.000 nye faste bidragydere til CARE Danmark, skriver u-landsorganisationens elektroniske nyhedsbrev torsdag.

Alle har tilmeldt sig med regelmæssige bidrag til CARE Danmark via Betalingsservice. Og det betyder, at organisationen nu har over 10.250 medlemmer og bidragydere, hedder det. Ca. 3.000 af de første og 7.250 af de sidste. Det skal dog sammenholdes med, at der var 5.255 bidragydere ved udgangen af 2002, så realfremgangen ligger på ca. 2.000 – men det er stadigvæk pænt.

Medlemstallet i CARE Danmarks støtteforening var 2.894 ved udgangen af forrige år, så det er også steget en smule. Hvert medlem betaler 175 kr. i årskontingent for 2003, stigende til 195 kr. næste år.

CARE Danmark har stort behov for private gaver og bidrag. VK-regeringen har beskåret de statslige tilskud til organisationen med hele 22 procent, og det kan mærkes. De private gaver og bidrag beløb sig til 3,1 mio. kr. i 2002, et flot tal, men det skal sammenholdes med de samlede indtægter, der udgjorde knapt 57 mio. kr. – hvilket siger lidt om afhængigheden af de danske statsmidler og EU-tilskud.

Organisationens økonomiske fundament er i forvejen ret skrøbeligt. Overskuddet i 2002 på 150.000 kr sikrede således en egenkapital på blot 800.000 kr. I årsberetningen for dette år står der herom, at det er et “resultat, som umiddelbart virker tilfredsstillende”, hvorefter der tilføjes:

– Men da rammeaftalen med Danida for 2003 er beskåret med yderligere 4 mio. kr., er det nødvendigt, at CARE i de kommende år investerer ressourcer i at opbygge en massiv folkelig opbakning, som kan være med til at skabe økonomisk sikkerhed og samtidig fasthholde professionalismen og kontinuiteten i CAREs projektarbejde.
Altså: Flere bidragydere og en bedre økonomi.

CARE Danmark, der blev stiftet i 1987, har HKH prins Joachim som protektor og en stribe kendte personer i sit talstærke repræsentantskab. Organisationen har specialiseret sig i naturforvaltning, der både er udviklingsorienteret og bæredygtig, og driver projekter og programmer i 7 u-lande: Niger, Ghana og Uganda i Afrika, Nepal, Thailand og Vietnam i Asien og Bolivia i Sydamerika.

Generalsekretær i domicilet på Nørrebro i København er Niels Tofte.