Gå til hovedindhold

Mobile menu

12 nye Impact-volontører klar

I slutningen af august rejste en gruppe volontører og praktikanter til Honduras og Nicaragua i Mellemamerika og Filippinerne i Fjernøsten i håbet om at gøre en forskel for udsatte børn og unge i fattigdom. 
Fra venstre: Emma Jensen, Hjalte Pind, Sofie Møller, Henriette Madsen, Rebecca Grenov, Marlene Siem, Maiken Sørensen, Gustav Lavik, Rasmus Bondesen.

Fra venstre: Emma Jensen, Hjalte Pind, Sofie Møller, Henriette Madsen, Rebecca Grenov, Marlene Siem, Maiken Sørensen, Gustav Lavik, Rasmus Bondesen.

VIVA

En ny hverdag, et nyt sprog og en ny kultur er nogle af de ting, som venter de nye udsendte volontører. De næste fire til seks måneder skal volontørerne arbejde på skoler, børnehjem samt lave opsøgende arbejde blandt udsatte børn og unge i fattigdom. 

Vivas volontørprogram, Impact, sender frivillige ud til lokale, kirkelige børneprojekter i Honduras, Nicaragua og Filippinerne. Viva Danmark fokuserer på at få udsatte børn og unge væk fra gaden, og dernæst hjælpe de unge med en god start på voksenlivet.

Volontørerne har før afrejsen deltaget i Impact Academy, som klæder dem på til deres nye hverdag. Impact Academy bygger på tre vigtige elementer – learn, give, share. De frivillige lærer om fattigdom og får læringen sat i perspektiv på deres respektive projekter.

Efter hjemkomsten til Danmark opmuntres de til at dele deres oplevelser og viden, for derigennem at være en del af et mere langsigtet projekt end blot volontøropholdets afgrænsede tidsramme, hedder det. 

Viva er en international kirkelig og humanitær børneorganisation, hvis mål er at forbedre børn og unges vilkår. I Vivas volontørprogram Impact er målet at mobilisere unge til medansvar og engagement for verdens børn og unge.

Viva blev stiftet i Danmark i 1994 og har tidligere fungeret under navnet Leve Børnene.

Mere på http://viva.dk/impact/