Gå til hovedindhold

Mobile menu

16 år i spidsen for Eksport Kredit Fonden

Direktør Bent Pedersen, Stenløse pr. Ølstykke, fylder 75 onsdag d. 13. september 2017. 

Fødselaren har de seneste år nedtrappet sit ret omfattende bestyrelsesarbejde og er ikke længere formand for Eksport Kredit Fonden (EKF), som bl.a. hjælper små og mindre virksomheder med at investere i u-landene.

Han sluttede i juni 2016 efter mere end 16 år som bestyrelsesformand i fonden i forbindelse med, at EKF ved lov blev omdannet til en særlig offentlig virksomhed (SOV). Ved sin afgang modtog Bent Pedersen ridderkorset af 1. grad.

Hvad er en eksportkredit?

(Fra Eksport Kredit Fonden (EKFs) hjemmeside:) 

En eksportkreditgaranti er en forsikring mod de risici, der kan være ved at handle og investere i andre lande.

Med en eksportkreditgaranti fra EKF i ryggen er du og din bank sikre på at få jeres penge, selv om køber ikke kan eller vil betale. F.eks. når politiske forhold i et land gør forretningen umulig. Går noget galt, betaler EKF.

Når EKF tager risikoen, får du og din kunde langt bedre muligheder for at få finansieret jeres indbyrdes forretninger. Det er vigtigt, for finansiering bliver en stadig mere afgørende faktor i international handel.

En garanti fra EKF kan derfor hjælpe din virksomhed til at vinde eller fastholde ordrer. Det giver dig mulighed for at styrke salget og skabe mere vækst i din virksomhed. 

En eksportkreditgaranti kan altså både hjælpe dig med at finansiere din forretning, sælge mere og forvandle usikre markeder til sikker eksport.

Mere om EKF på http://www.ekf.dk/da/Sider/default.aspx?gclid=CMyQ38GppNYCFVZkGQodat4N7Q

Helt sluppet bestyrelsesarbejdet har Bent Pedersen dog ikke, idet han fortsat er formand for den selvejende institution Fredensborghusene - den ikoniske Utzon-bebyggelse nær Fredensborg slot, som især benyttes af udlandsdanskere og hjemvendende danskere med langvarigt arbejdsophold i den store verden.

Han er ligeledes næstformand i flere kapitalfonde - Private Equity New Markets (PENM). PENM investerer med midler fra især danske pensionskasser i vietnamesiske selskaber og har rejst i alt fem fonde.

Bent Pedersen er også medlem af Investor Advisory Committee i Crimson Capital Partners med fokus på investeringer i Kina.

Efter at have uddannet sig til cand.merc. rejste han i begyndelsen af sit karriereforløb til Washington i 1970, hvor han fik arbejde som økonom i Den Internationale Valutafond (IMF).