Gå til hovedindhold

Mobile menu

27 podcasts til den globalt interesserede

Få nyt i øregangene med podcasts fra blandt andet George Soros’ Open Society Foundations og svenske OmVärlden. Globalt Fokus har samlet en række anbefalinger af gode podcast for den globalt interesserede.

Pexels

Hvert eneste minut sendes 452.000 tweets, uploades tusindvis af avisartikler og udgives utallige bøger. På ethvert sted, på et ethvert tidspunkt, på ethvert sprog og på enhver platform er den nyeste viden og de nyeste holdninger tilgængelige øjeblikkeligt og ofte gratis.

Aldrig har så meget information kæmpet om vores opmærksom.

Men døgnet har stadig kun 24 timer, og de fleste af os har kun så meget tid til den koncentrerede læsning over en kop kaffe. Skal man passe mere ind i sin travle hverdag, må man derfor ty til andre metoder. En af disse metoder er at høre podcasts, der som medie glimrer ved at kunne indtages på cykelturen til arbejde, over opvasken i køkkenet eller på løbebåndet i træningscenteret – tidspunkter hvor en udfoldet FAZ i fuldt format er upraktisk.

Eller som en skrev på Twitter i ugens løb: ”I like podcasts because you can wear pajamas.”

Globalt Fokus har samlet en række anbefalinger af gode podcast for den globalt interesserede. Det er podcasts, der stadig er aktive og tematisk ligger et sted inden for en trekant af rettigheder og sociale problemstillinger, udviklingspolitik og –praktik samt internationale forhold mere generelt.

Find hele listen med anbefalinger her