Gå til hovedindhold

Mobile menu

Årsmøde i dansk NGO sætter spot på Iraks mange flygtede

Hjælpeorganisationen Mission Øst holder årsmøde i Østjylland med direkte rapport fra nødhjælpskoordinator i Irak. Samtidig mindes ofrene for jordskælvet i Nepal for to år siden

Tid

Søndag, 23. april 2017 -
13:00 til 16:00

Sted

Kirkehuset Klippen, Ribevej 60, Øster Snede pr. stationsbyen Løsning (nord for Vejle)

Årsmødet vil i år særligt have fokus på de titusinder, der er flygtet fra Islamisk Stat i Irak. En direkte rapport fra nødhjælpskoordinator Knud Andersen fortæller om mennesker, der har mistet alt og er dybt taknemmelige for de tæpper, liggeunderlag, førstehjælpsudstyr og hygiejneartikler, som de modtager fra den danske hjælpeorganisation.

Omkring 143.000 er flygtet fra terrororganisationens brutalitet og mange af dem har nu modtaget husly, hygiejneartikler og varmeapparater. Siden december har Mission Øst hjulpet næsten 42.000 i og omkring Mosul, hedder det. Og hundredvis af børn og unge får støtte og undervisning i seks psykosociale centre i det nordlige Irak.

NGOen yder også akut nødhjælp og bæredygtig udviklingsbistand i Afghanistan, Armenien, Burma, Nordkorea, Syrien, Tadsjikistan – og Nepal.

På årsmødet holdes der et minuts stilhed for ofrene for de voldsomme jordskælv i Nepal for to år siden.

Mission Øst er en international hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingsstøtte i Østeuropa og Asien. Man hjælper mennesker i nød uanset race, religion og politisk ståsted.

Mission Øst er grundlagt i Danmark og gennemfører projekter direkte eller sammen med lokale partnere i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan. NGOens arbejde er bl.a. støttet af Danida, det tyske udenrigsministerium, samt EU og FN.

Organisationen bor på den fashionable Skt. Lukas vej i Hellerup i det nordlige København.

Tlf: 28 707 703 | www.missioneast.org | www.facebook/missionoest