Gå til hovedindhold

Mobile menu

Adoption I: Transnational Adoption

Tænketanken Adoption inviterer til foredrag om adoptionsaktivisme og adoptionspolitik i Sydkorea og Tidsskriftet Social Kritik udgav tidligere på året et nummer med tema om Transnational Adoption.

Lørdag eftermiddag kan man møde adoptionsforsker og antropolog Eleana Kim tale om adoptionsaktivisme og adoptionspolitik i Sydkorea. Det foregår i Kulturhuset Indre By i København.

Eleana Kim er af de førende forskere indenfor transnational adoption fra Sydkorea.

 

 

Hvis man ønsker at læse sig yderligere ind på problemstillingen, kan det anbefales at læse Tidsskriftet Social Kritik nummer 137 fra februar 2014. Nummeret har transnational adoption som tema. Udover anmeldelser af relavante bøger kan man blandt andet læse en analyse af den første adoptionlov i Sydkorea fra 1962, som dannede grundlag for tusindvis af adoptioner af sydkoreanske børn til Danmark og andre europæsiske lande

Det samlede temanummer om transnational adoption vil i den kommende tid blive anmeldt og omtalt mere grundigt på U-landsnyt.

 

FOREDRAG
Korean Adoptees and the Transformation of Adoption Politics in South Korea (and Beyond)
Eleana Kim
Kulturhuset Indre By
Charlotte Ammundsens Plads 3
1359 Købenahvn K

Entré: 25 kr. + gebyr - billetter
 

Denne artikel er en del at temaet om Diaspora. I serien undersøger vi erfaringer med ikke at befinde sig, hvor man hører til, eller måske slet ikke hører til nogen steder. Vi berører emner som adoption, etnicitet, hudfarve, hår, længslen efter hjemlandet og hvidhed.