Gå til hovedindhold

Mobile menu

BRIKS-landenes udviklingsbank sender nye ”masala”-obligationer på markedet

The New Development Bank, skabt af Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika, står til at udvide deres investeringer i år indenfor infrastruktur og bæredygtig udvikling 

CC BY GovernmentZA

New Development Bank’s præsident K.V. Kamath udtalte torsdag til Reuters i New Delhi, at BRIKS-landenes udviklingsbank i anden halvdel af året vil fremskaffe US$ 500 million gennem rupee-noterede ”masala” obligationer.  En ”masala”-obligation er udstedt udenfor Indiens men er benævnt i den indiske valuta rupees.  Annonceringen kommer i forbindelse med at BRIKS-landene mødes i New Delhi til deres andet årlige møde fra d. 31. marts – 2. april med temaet ”Building a Sustainable Future”.

Den nye udviklingsbank har eksisteret siden 2015 som BRIKS-landenes eget alternativ til Verdensbanken og havde til formål at adressere problemet med manglende finansiering indenfor infrastruktur i medlemslandene men også med fokus på bæredygtig udvikling.

Med hovedsæde i Shanghai anses New Development Bank som en af de første store bedrifter af gruppen af BRIKS-lande, som siden 2009 har lagt pres på at få større indflydelse på den globale finansielle orden. BRIKS-landene står for 42% af verdens befolkning og en femtedel af verdensøkonomiens samlede økonomiske output.

Banken startede med at låne ud sidste år og finansierede syv projekter til en værdi af US$ 1,5 millard, hvor det i 2017 planlægger at finansiere 15 infrastruktur projekter i medlemslande med en værdi på op til US$3 mia. I November blev to store projekter i Kina og Indien godkendt med henholdsvis projektet, Putian Pinghai Bay Offshore Wind Power Project til en værdi af US$ 290 millioner samt Madhya Pradesh Major District Roads Project til US$ 350 millioner.

Hvor finansieringen til Madhya Pradesh-projektet i Indien vil gå til renovering og opgradering af 1.500 km større veje, så vil finansieringen til Putian Pinghai Bay-projektet i Kina gå til offshore vindenergi-projekt, der vil komme til at være det største af sin art i Kina.  

Medlemslandene lagde ved opstarten af banken i alt US$ 1 millard til opstartskapital, men er herefter gået i gang med at sælge obligationer. Sidste år solgte banken for US$435,5 millioner i yuan-noterede obligationer på det kinesiske marked.

I anden halvdel af 2017 kommer obligationer på det indiske marked, og derefter vil The New Development Bank se på at åbne op for andre medlemslandes markeder, udtaler bankens præsident K.V. Kamath til Reuters i New Delhi.