CARE Danmark får ny general efter 25 år

Rasmus Stuhr Jakobsen


Foto: CARE
Forfatter billede

Rasmus Stuhr Jakobsen er født og opvokset i Værløse nordvest for København og bor i dag i hovedstadens centrum med sin hustru psykolog Mette Bratlann og deres fire børn i alderen 5 til 16 år.

Han tiltræder sin nye stilling den 1. oktober 2017, når han afløser Niels Tofte, der går på pension efter at have siddet i generalsekretærstolen hos CARE Danmark i 25 år.

Mere om Tofte på https://globalnyt.dk/content/holder-efter-25-aar-i-spidsen-care-danmark

”Jeg ser et stort potentiale for CARE Danmark  – og glæder mig til yderligere at styrke de partnerskaber med danske virksomheder, CARE er kendt for”, siger Rasmus Stuhr Jakobsen.

Han har via sit arbejde rejst over det meste af verden med et særligt fokus på Afrika, hvor han også har boet og arbejdet i Uganda og Sydafrika.

Bestyrelsesformand i CARE Danmark Christian S. Nissen ser ansættelsen af Rasmus Stuhr Jakobsen som en vigtig strategisk beslutning:

”Der sker i disse år radikale forandringer i hele den internationale bistandsverden. Det har allerede ført til en nyorientering af dansk bistandspolitik, og det betyder både udfordringer og muligheder for de danske bistandsorganisationer. Her tror vi, at Rasmus er den helt rigtige til at føre CARE Danmark videre,” anfører Nissen.

Verdensmålene som pejlepunkt

Rasmus Stuhr Jakobsen ser det som sin opgave at være med til at bygge videre på CARE Danmarks værdier og det internationale arbejde og samtidig være med til styrke profilen og fundraising i Danmark.

”Skal vi gøre FN’s 17 nye verdensmål til virkelighed, kræver det en ny slags partnerskaber mellem virksomheder og organisationer som CARE. Og det kræver nye måder at fundraise på og kommunikere klart og i øjenhøjde", gør han gældende.

Hvad går verdensmålene ud på? Se http://www.verdensmaalene.dk 

Han har i sin karriere i høj grad haft fokus på nødhjælp og arbejdet med følgerne af langstrakte konflikter – et område CARE Danmark også er ved at bevæge sig ind på, da det mange gange giver mening at koordinere udviklings- og katastrofeindsats, som det udtrykkes.

Desuden har Rasmus Stuhr Jakobsen stor viden om det langsigtede udviklingsarbejde, der fortsat er kernen i CARE Danmarks arbejde, samt erfaring med arbejdet med store donorer som blandt andre Danida og EU.

”Det fokus, CARE Danmark har på hjælp til selvhjælp og økonomisk udvikling for den enkelte – herunder retten til at have et job – ser jeg som meget vigtigt i verdens fattige lande. Også i forhold til den klimadagsorden og det fokus på, at alle menneskers har ret til mad, som er kerneområder for CARE Danmark,” siger Rasmus Stuhr Jakobsen.

Meget mere om hans karriere på 

https://dk.linkedin.com/in/rasmus-stuhr-jakobsen-27068811

CARE Danmark om CARE Danmark

En humanitær organisation, som arbejder med langsigtet udviklingsarbejde i Afrika og Asien ud fra princippet om hjælp til selvhjælp. CARE Danmark koncentrerer udviklingsarbejdet omkring 10 lande i Afrika og Asien.

Indsatsen sker i tæt samarbejde med lokalsamfundene. Arbejdet i u-landene varetages hovedsageligt af lokalt ansatte, der udgør 97 procent af alle ansatte. Det er med til at sikre en bæredygtig og effektiv lokalforankret drift.

CARE Danmark arbejder gennem lokale partnerorganisationer og NGOer og støtter på den måde civilsamfundet i samarbejdslandene. Det giver de fattige en stærkere stemme, så de kan få indflydelse på deres regeringers politik og sikre deres ret til mad, vand, jord, sundhed, medbestemmelse og ligebehandling.

CARE Danmark har en omsætning på mere end 110 millioner kr. om året. Pengene kommer fra den danske regering gennem en fast rammeaftale, andre landes regeringer og EU. Ca. 25 procent af omsætningen stammer fra privatpersoner, virksomheder og fonde.