Danmark lover millioner til at booste klimavenlig teknologi i udviklingslande

secretary_kerry_stands_with_danish_foreign_minister_jensen_and_greenlandic_premier_kielsen_before_addressing_reporters_in_the_waters_off_ilulissat_greenland_27522393380
Thomas Jazrawi

Den danske regeringen bevilger 11 millioner kroner til udviklingslandene brug af klimateknologi. Det sker i forbindelse med klimatopmødet(COP22) i Marokko.  

 ”Mange udviklingslande har den politiske vilje, men mangler teknologi til at gøre noget ved klimaudfordringerne. Derfor er det helt afgørende, at vi hjælper landene med konkret faglig rådgivning. Både i forhold til tilpasning til klimaforandringer og til at styrke udviklingslandene med at sikre lave CO2 udledninger,” siger udenrigsminister Kristian Jensen og tilføjer, at der er stigende efterspørgsel fra udviklingslandene på at få hjælp til at løse klimaudfordringerne.

Den danske støtte går gennem et internationalt konsortium, Climate Technologi Centre and Network, der ledes af FN-organisationerne UNIDO og UNEP, begge med sæde i FN-byen i København.

Faglig rådgivning

 I 2016 forventer konsortiet at yde faglig rådgivning til 70-100 indsatser i udviklingslandene. Det er mere end en fordobling i forhold til 2015. For eksempel har den colombianske regering i år modtaget hjælp til at udvikle et monitoreringssystem, der måler fremdriften i landets indsats for at lave klimatilpasning.

 ”Grønne løsninger og teknologier er nøglen til at komme i mål med Paris-aftalens målsætning om at den holde den globale temperaturstigning under 2 grader. I Danmark har vi løsningerne og teknologierne på hylderne. Nu handler det om at dem udbredt til de lande, der efterspørger de klimaløsninger. Det skal den nye bevilling hjælpe med,” siger Kristian Jensen.