Gå til hovedindhold

Mobile menu

Dansk organisation overtager ansvar for stor grøn certificering

Den danske organisation NEPCon skal nu forvalte Rainforest Alliances certificering RA-Cert, som sørger for et "grønt stempel" til mange forskellige produkter som eksempelvis bananer, chokolade og kaffe. 

Det fremgår af følgende pressemeddelelse, som vi har modtaget fra NEPCon. 

Rainforest Alliance har besluttet at overdrage deres certificeringdivision RA-Cert til den Danske miljøorganisation NEPCon.

I Danmark er Rainforest Alliance velkendt for deres miljøcertificering af landbrugsprodukter som bananer, chokolade og kaffe der sælges med ”frølogoet” som Rainforest Alliance Certificeret.

RA-Cert er også en af de største aktører indenfor skovcertificering under Forest Stewardship CouncilTM (FSCTM). Med overdragelsen følger omkring 90 medarbejdere, 3.500 certificeringer af landbrug, skovbrug og forarbejdningsvirksomheder samt et internationalt netværk af samarbejdspartnere og konsulenter.

Efter sammenlægningen vil NEPCon have omkring 220 medarbejdere fordelt over 6 kontinenter og en årlig omsætning på omkring 120 millioner kroner.

Organisationen vil stå for omkring 33% af det globale skovareal certificeret under FSC og omkring 45% af det globale landbrugsareal certificeret under Rainforest Alliances landbrugsstandard.

Med overtagelsen bliver NEPCon verdens største inden for disse områder.
Peter Feilberg, Adm. Direktør i NEPCon, udtaler:

”Vi har netop underskrevet en hensigtserklæring om overtagelsen med Rainforest Alliance og vi arbejder nu på at få den endelige aftale på plads. Samtidig arbejder vi intenst på at sikre finansieringen til blandt andet etablering af omkring 10 nye landekontorer i Asien, Afrika samt Nord- og Sydamerika. Vi forventer at den endelige overtagelse kan finde sted sidst på året.”

Global med base i Danmark

Med 23 års international erfaring i baggagen har NEPCon udviklet og implementeret projekter og bæredygtighedsydelser i 70 lande.
Peter Feilberg, Adm. Direktør i NEPCon, udtaler:

“Selvom vi nu bliver en global organisation, vil vores hovedkontor stadig være at finde i København. Økologisk jordbrug, grøn energi og mange andre initiativer har gjort Danmark verdenskendt. Vi er stolte af at bidrage til Danmarks grønne brand med overtagelsen af Rainforest Alliances globale certificeringsaktiviteter,” hvortil han tilføjer:

“NEPCon og Rainforest Alliance har siden 1998 arbejdet tæt sammen som certificeringspartnere. Det betyder, at vores styring, systemer og arbejdsprocesser allerede spiller sammen, og at vi har en stærk samarbejdskultur med stor tillid medarbejderne imellem. Vi deler de samme værdier, og troværdighed ligger dybt i kernen af begge organisationer.”

Større organisation, samme troværdighed, mere effekt
NEPCons nye størrelse kommer til at betyde en meget større miljømæssig effekt af arbejdet med bæredygtighedsservices for skov, landbrug, ansvarlighed i forsyningskæden, biomasse, Co2-aftryk og turisme.

Med sammenlægningen får NEPCon en solid platform til at hjælpe alt fra store multinationale selskaber til små land- og skovbrug med en bæredygtig udvikling.

“NEPCons non-profit certificeringsprogram gør dem til det perfekte nye hjem for Rainforest Alliances certificeringsenhed. Vi har fuld tillid til, at overtagelsen kommer til at gavne de virksomheder og interessenter, som har valgt os, og som ønsker høj troværdighed, uafhængighed og støtte til non-profit formål,” siger Richard Donovan, Senior Vicepræsident og Vicepræsident for skov, Rainforest Alliance.