Gå til hovedindhold

Mobile menu

Eksportkreditten skal have ny direktør

EKF Danmarks Eksportkredit skal have ny direktør. Efter mere end 17 år i EKF, heraf næsten 11 år som direktør, har Anette Eberhard valgt at søge nye udfordringer.

Anette Eberhard

Anette Eberhard


Eksportkreditfonden

Den 1. oktober 2018 tiltræder hun som direktør og managing partner i PKA AIP, der er PKA’s investeringsarm for investeringer i private equity fonde, infrastrukturfonde og co-investeringer.

Anette Eberhard har været direktør i EKF siden 2007 og stået i spidsen for virksomheden i en periode, hvor EKF har oplevet markant fremgang i både antal kunder, forretningsomfang og resultater, hedder det. Se også https://globalnyt.dk/content/reception-eksportkredit-direktor

”Vi har i alle årene skabt resultater for danske eksportvirksomheder. Det bliver vemodigt at sige farvel. Men jobbet i PKA AIP er en spændende mulighed for at prøve noget nyt og udfordre mig selv i nye rammer," siger Anette Eberhard.

EKF’s bestyrelse er gået i gang med at finde en ny direktør, der får ansvaret for, at EKF i de kommende år når ud til flere eksportvirksomheder og finansierer endnu mere dansk eksport.

”Anette Eberhard har leveret flotte resultater i EKF. Nu går vi i gang med at finde en ny, stærk profil, der kan tage de næste skridt. Vi har en ambitiøs vækststrategi med et mål om, at endnu flere skal kende og bruge EKF frem mod 2022”, siger EKF’s formand, Christian Frigast. Se også https://globalnyt.dk/content/christian-frigast-i-spidsen-eksport-kreditfond

EKF har offentliggjort sit årsregnskab for 2017 med et rekordoverskud på 598 mio. kr. og en portefølje på over 70 milliarder.

EKF om EKF

EKF Danmarks Eksportkredit er en statsejet finansiel virksomhed. EKF udsteder lån, kautioner og garantier, der gør det attraktivt for kunder i udlandet at købe danske varer og muligt for danske eksportvirksomheder at få finansieret deres vækstplaner. Mere på http://www.ekf.dk/da/Sider/default.aspx

I 2017 bidrog EKF til at skabe og fastholde ca. 8.000 arbejdspladser og øge Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) med 6 mia. kr. Derudover overfører EKF mere end en milliard kroner af sit overskud til staten i de kommende år.

Nøgletal for 2017

  • Nyudstedelser: 11,5 mia. kr.
  • Overskud: 598 mio. kr. 
  • (heraf overføres 140 mio. kr. til staten)
  • Samlet portefølje: 71,0 mia. kr.