Folkekirkens Nødhjælp inviteret med i globalt klimainitiativ

noedhjaelp_klima
Folkekirkens Nødhjælp har bl.a. stor erfaring fra landbrugssektoren i udviklingslandene, som virksomheder kan bruge.
Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Forfatter billede

P4G

– P4G-samarbejdet præsenteres onsdag den 20/9 i FN i New York.

og Vietnam, samt virksomheder og civilsamfundsorganisationer.

Stærkere partnerskaber mellem regeringer, virksomheder og civilsamfundsorganisationer er vejen frem, hvis FNs verdensmål skal nås inden 2030. Sådan lyder budskabet op til lanceringen af det globale klimainitiativ G4P, som bl.a. Danmark, Mexico, Chile, Etiopien, Kenya, Korea og Vietnam står bag.

Folkekirkens Nødhjælp er som den eneste danske civilsamfundsorganisation inviteret med – noget som generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen er stolt af.

”P4G er et spændende initiativ med et kæmpe potentiale. Partnerskaber er vejen frem, for når civilsamfundet, firmaer og myndigheder går sammen, kan vi skabe synergi, nye ideer og konkrete resultater for verdens fattigste. Vi er stolte over at være inviteret med, men det er et stort ansvar, som forpligter,” siger hun i en pressemeddelelse fra organisationen forud for lanceringen i New York.

Konkrete input til regeringen og virksomheder

Det er ikke kun gode intentioner, der driver P4G. Der er også udsigt til øget vækst og flere grønne arbejdspladser, hvis samarbejdet mellem forskellige aktører styrkes.

En rapport fastslår, at flere grønne partnerskaber frem mod 2030 kan skabe 380 millioner arbejdspladser på verdensplan, hvoraf 90 % er i udviklingslandene. Her spiller en organisation som Folkekirkens Nødhjælp en vigtig rolle, da man ved, præcis hvilke udfordringer, man står med på lokalt plan.

”Vi kender det lokale niveau, hvor projekterne skal implementeres – viden, som er uundværlig for virksomheder og regeringer, og vi kan bidrage med konkrete aktiviteter, der supplerer private og offentlige aktører. Vi har fx stor erfaring fra landbrugssektoren i udviklingslandene, som vi kan viderebringe til virksomheder og på den måde skabe udvikling og arbejdspladser blandt verdens fattigste,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.