Gå til hovedindhold

Mobile menu

Humanitær mediemand blir 70

Medlem af SOS Børnebyernes danske bestyrelse, journalist og kommunikationrådgiver Jess Myrthu, København, fylder 70 onsdag den 15. november 2017.

SOS Børnebyerne

Fødselaren har været medlem af SOS Børnebyernes danske afdelings bestyrelse i 13 år og før da siddet i et særligt "advisory board" for erhvervsfolk. I en periode var han næstformand - læs mere her

”Vi var den gang en lille velgørenhedsinstitution, og nu er vi blandt de store NGOer i Danmark,” siger Jess Myrthu.

Han var journalist på DR´s TV-avisen frem til 1989, hvor han sammen med kollegerne Jørgen Pedersen og Erik Ove startede kommunikationsbureauet Jøp, Ove og Myrthu. Han har kunnet bruge sine erfaringer fra kommunikationsbranchen i bestyrelsesarbejdet hos SOS Børnebyerne.

Det er der flere i bestyrelsen, der kan. Formand er nemlig JP/Politikens bestyrelsesformand Lars Munch (58).

”Jeg har hele tiden arbejdet for, at vi skal være en åben organisation, hvor vi også kan fortælle om det, når der opstår problemer. For det gør der jo af og til. Det er lykkedes i Danmark og heldigvis er det også en tankegang, der er ved at vinde genklang i moderorganisationen i Østrig,” siger Jess Myrthu.

Han har gennem årene besøgt mange børnebyer og andre af fadderskabsorganisationens aktiviteter. 

”Vi har vel nærmest tidoblet antallet af faddere i Danmark, men der er stadig brug for flere. Vi skal hele tiden være i stand til at sikre, at et barn, vi hjælper, bliver hjulpet hele vejen igennem til en uddannelse, så det bagefter kan klare sig selv,” siger den humanitært interesserede mediemand.

Generalsekretær for SOS Børnebyernes danske afdeling er den tidl. internationale chef i Folkekirkens Nødhjælp, Mads Klæstrup Kristensen. Mere om ham her