Gå til hovedindhold

Mobile menu

Indisk prins åbner sit palads for LGBT-personer

Arvingen til det tidligere kongerige Rajpipla vil bygge et center, hvor LGBT-personer kan få husly, lægehjælp og uddannelse.
Manvendra Singh Gohil

Manvendra Singh Gohil

Lakshya Trust

Den indiske prins Manvendra Singh Gohil, der er åbent homoseksuel vil oprette en center for homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle, ofte forkortet LBGT, ved sit palads, skriver South Chine Morning Post.

Han er så vidt vides det eneste åbent homoseksuelle medlem af de kongelige familier i Indien.

Prinsen er arving til tronen i Rajpipla i staten Gujarat. I 1948 blev kongeriget indlemmet i Indien og i dag er monarken en ceremoniel karakter.

I 2006 meddelte prinsen at han var homoseksuel og det skabte stor opstandelse. I Indien er homoseksualitet et tabubelagt emne og sex mellem personer af samme køn er ulovligt.

Den 52-årige prins siger ifølge avisen, at da han ikke kommer til at få børn, så kan han lige så godt bruge sin meget plads på et godt formål.

Centret som han vil lade opføre, skal være et sted for LGBT-personer kan overnatte, komme til læge og få undervisning i engelsk og andre fag, der kan hjælpe dem til at få et arbejde.

Efter at være kommet ud som homoseksuel har han oprettet en fond, Lakshya Trust, der hjælper LGBT-personer og han er blevet en talsmand for gruppen i Indien, hvor han bl.a. har kritiseret anti-homoseksualitetslovene i landet, som stammer fra kolonitiden, hvor det britiske styre indførte dem.