Gå til hovedindhold

Mobile menu

Kenyas højesteret overvejer lovliggørelse af homoseksualitet

“We are not asking for anything special, just what is right and good”, lyder bønnen fra Njeri Gateru fra National Gay and Lesbian Human Rights Commission til Kenyas højesteret, som er ved at beslutte, om homoseksualitet skal legaliseres.

GALCK

En mulig ændring af lovene om homoseksualitet vil være et historisk skridt for Kenya, hvor undersøgelser viser, at hele 90 procent af befolkningen i 2015 var imod homoseksualitet.

Det er også et skelsættende skridt for resten af Afrika, hvor homoseksualitet er ulovligt i hele 38 lande, oplyser Amnesty International i USA.

Kenyansk lov forbyder på nuværende tidspunkt enhver homoseksuel handling. Det kan blive straffet med op til 14 års fængsel. Derudover oplever homoseksuelle på daglig basis stigmatisering, vold og diskrimination.

Den nuværende lov kan spores tilbage fra den britiske kolonitid. Men LGBT- aktivister argumenterer for, at loven strider mod den kenyanske grundlov, som fastslår, at man ikke må diskriminere minoriteter.

Det er på baggrund af denne uoverensstemmelse i lovgivningen, at loven foreslås at blive fjernet.

Højesterettens afgørelse skulle være kommet den 26. april, men er blevet udskudt til ubestemt tid. Uanset afgørelsen vil en legalisering af homoseksualitet i Kenya være historisk og sætte forbillede for resten af Afrika.