Gå til hovedindhold

Mobile menu

Ny kommunikationsspids i Mission Øst

Mediemanden Kim Wiesener er ny leder af kommunikations-teamet i NGOen Mission Øst.

simple

Kim Wiesener


Mission Øst

Den 56-årige journalist har bred erfaring i at formidle udenlandsk stof. Nu leder han hjælpeorganisationens kommunikationsteam i domicilet i Hellerup i det nordlige København bestående af magasinredaktør, web-ansvarlig og pressekoordinator og har selv været på reportagerejser til det krigshærgede Irak for organisationen.

"I Mosul talte jeg med en familiefar, hvis børn ikke havde fået et ordentligt måltid mad i lang tid. Han var lykkelig for de 25 kilo helt basale fødevarer, han modtog fra Mission Øst, og sagde: ”Det er som at finde en skat!” Det er den slags reaktioner, der virkelig gør det værd at gå på arbejde", siger han

Kim Wiesener er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus i 1991 og har også et bifag i russisk fra Københavns Universitet. Selv er han af dansk-norsk-russisk-canadisk herkomst og født i Oslo, men bosat i København siden 1968.

Formidling af internationalt stof har været den røde tråd i hans arbejdsliv. Han har bl.a. været korrespondent for Berlingske i Moskva, for Politiken i Bangkok og for begge aviser i London på forskellige tidspunkter.

Med sit gode kendskab til Storbritannien skriver han desuden rejsebogen Turen går til England og Wales for Politikens Forlag.

Kim Wiesener har også arbejdet for Amnesty International og International Dalit Solidarity Network, der har verdenssekretariat i København og kæmper for verdens millioner af udsatte kasteløse. 

Siden 1. juli  2017 har han været ansvarlig for at formidle Mission Østs nødhjælps- og udviklingsarbejde i Afghanistan, Armenien, Irak, Myanmar (Burma), Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan til donorer og den brede offentlighed.