Gå til hovedindhold

Mobile menu

Pyramider til leje

De egyptiske myndigheder benægter at have udlejet pyramiderne til en saudiarabisk prins, der efter sigende har betalt 40 millioner dollars, så han kunne fri til sin kæreste i de romantiske omgivelser.
De verdensberømte pyramider i Giza.

De verdensberømte pyramider i Giza.

Misses Wallace - Pixabay.

Kan man købe sig til alt, bare man har penge nok? Det er der noget der tyder på i Egypten. Ifølge BBC har en saudiarabisk prins for den nette sum af 40 millioner dollars lejet de egyptiske pyramider til en privat ceremoni. Her ville han fri til sin kæreste foran 300 venner og familie og efterfølgende holde forlovelsesfest.

Men den påstand afviser de egyptiske myndigheder og kalder det komplet ulogisk. Desuden er det forbudt at afholde bryllup og andre former for fester eller koncerter ved de verdenskendte Giza pyramider, uden forudgående tilladelse fra myndighederne. Det skriver The New Arab.

Hemmelig fest

Det er det britiske overklasse cateringfirma, Quintessentially, som påstår at have serviceret prinsen og hans gæster. De oplyser dog ikke, hvornår den eksklusive fest skulle have fundet sted.

De oldgamle pyramider er en turistmagnet, men området har lidt af faldende besøgstal siden det turbulente Arabiske Forår og fjernelsen af daværende præsident Hosni Mubarak. De egyptiske myndigheder fortæller dog, at der har været en lille stigning i antallet af besøgende siden oktober 2016.