Gå til hovedindhold

Mobile menu

Unge ud til tre u-lande

Missionsselskabet Luthersk Mission sender ni unge volontører ud til arbejde i Den 3. Verden.

Luthersk Missions volontørarbejde "Reach" sender ikke færre end ni volontører ud til opgaver i Cambodja, Tanzania og Peru.

1. august 2018 rejste ægteparret Kristine og Simon Agerbo fra Silkeborg til Kiabakari i Tanzania. De er begge 23 og skal undervise missionærparret Signe og Brian Bjørn Nielsens ældste søn, Silas, og hjælpe til på kirkens bibelskole.

Midt i næste uge rejser seks unge volontører til Cambodja i Sydøstasien. Det drejer sig om 18-årige Marie Brødsgaard Nikolajsen fra Skjern, 19-årige Cecilie Bentin Hansen fra Lystrup pr. Aarhus og Mathilde Haahr Olesen, ligeledes på 19, som skal arbejde i hovedstaden Phnom Penh.

Dertil kommer Johanna Vævest Hansen fra Østermarie på Bornholm, Magnus Nygaard Miltersen fra Aarhus og Hanna Sulkjær fra Stubbekøbing, som skal arbejde i byen Siem Reap i det nordlige Cambodja.

Efter introduktion og et kort sprogkursus for alle de nye volontører i Phnom Penh rejser de tre sidstnævnte videre til deres opgaver i Siem Reap.

19. september 2018 rejser Lisa Wraae Pedersen fra Aakirkeby på Bornholm til England, hvor hun skal passe ægteparret Julie og Emil Solgaards søn, Lukas på fem måneder, mens de er på kursus som forberedelse til deres missionæropgave.

Efter jul rejser hun med familien til Peru i Sydamerika, hvor hun skal passe Lukas, mens hans forældre først skal lære spansk og derefter arbejde for den lutherske kirke i landet.

Luthersk Mission sender hvert år volontører ud til opgaver i international mission. Forinden bliver de forberedt på opgaverne gennem et introduktionskursus på Luthersk Missions Højskole for alle nye volontører.

I det land, de udsendes til, har de fællesskab med de udsendte missionærer og øvrige volontører og unge i den lokale kirke, som de samarbejder med.

Man kan læse mere om Luthersk Missions volontørprogram "Reach" på http://www.dlm.dk/lm-international/rejs-ud/hvad-er-volontor