Gå til hovedindhold

Mobile menu

Verden var lidt mindre gavmild i 2016

Andelen af mennesker, som gav penge og tid til velgørende formål, faldt i 2016 til det laveste punkt i tre år, viser årets CAF World Giving Index. Myanmar topper, for fjerde år i træk, listen over verdens mest gavmilde lande.
Munke modtager almisser ved Inle Lake, Myanmar

Munke modtager almisser ved Inle Lake, Myanmar

CC BY Alex Berger

Verdens befolkninger var i 2016 lidt mindre gavmilde til at donere deres penge eller penge til velgørende formål, end de var i de foregående tre år. Det konkluderer årets CAF World Giving Index, som hvert år måler verdens gavmildhed i samarbejde med Gallup World Poll.  

Årets måling viser, at gavmildheden i 2016, gik tilbage i alle af verdens ti rigeste lande, herunder i Singapore, Schweiz og Danmark.

I mellemtiden er den generelle tendens blandt verdens fattigste lande opadgående, og i årets index er Afrika det eneste kontinent, som kan fremvise en stigning på tværs af kontinentet i forhold til et fem-årigt gennemsnit.

Myanmar topper igen verdensranglisten, for fjerde år i træk, som det mest gavmilde land i verden. Den stærke førerposition skyldes især, at en stor andel af mennesker i Myanmar jævnligt giver almisser til landets mange munke og novicer.

Top 5 :
1.Myanmar
2.Indonesien
3.Kenya
4.New Zealand
5. USA

De 139 lande, som er med i undersøgelsen, indekseres ud fra en sammenlagt pointscore på baggrund af hvor meget verdens befolkninger 1)arbejder frivilligt, 2)donerer til velgørende organisationer - og 3)hvor mange verden rundt, der har hjulpet “en fremmede person eller person, de ikke kendte i forvejen.”.