Kandidatliste til Globalnyts ekstraordinære generalforsamling

Anna Sperling


Foto:
Laurits Holdt

Torsdag 31. januar skal medlemmerne af foreningen Globalnyt vælge nye medlemmer til bestyrelsen. Allerede nu har en række kandidater meldt sig. 

Man kan melde sig som kandidat både før og på selve generalforsamlingen, der finder sted i Møderiet hos Mellemfolkeligt Samvirke på Fælledvej 12 i København.

Se dagsorden mv. her.

Bestyrelsens kandidater til valg til bestyrelsesmedlemmer

Anna von Sperling

Jeg er kandidat fra Internationale Udviklingsstudier og Geografi på RUC i 2004. 

Arbejdede derefter 1 1/2 år som freelancer i Indien med bopæl i Delhi for bl.a. Jyllandsposten, DR og Information. Blev ansat på Dagbladet Information i 2006, hvor jeg var på udlandsredaktion i ca. 5 år, herunder et år som vikarierende udlandsredaktør. Blev i 2013 kulturredaktør i 3 år. 

Arbejder nu som kulturskribent, samt tilrettelægger og vært på vores lille podcast Radio Information. 

Har to års erfaring med bestyrelsesarbejde som medarbejderrepræsentant i Informations bestyrelse.

Jeg er 45 år og bor på Amager med min søn Erik på 6 år. 

Camilla Bøgelund

Camilla Bøgelund

Jeg er 24 år gammel og nyuddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Mit hjerte banker for unge-engagement, verdensmål, organisationsudvikling, konstruktiv og handlingsorienteret journalistik.

Jeg stiller op til bestyrelsen, fordi jeg gerne vil bidrage med inspiration til, hvordan Globalnyt kan nå og engagere flere unge læsere, der kan få stor glæde af at læse kvalitetsjournalistik om en verden i udvikling.

Til daglig arbejder jeg som kommunikationsmedarbejder i KFUM og KFUK, er gæsteunderviser i verdensmål og journalistik på Silkeborg Højskole og forperson i Folkekirkens Nødhjælps Ungdom. Derudover kommer jeg med erfaring som journalistpraktikant i CISU – Civilsamfund i Udvikling og CIVICUS – World Alliance for Citizen Participation i Sydafrika. 

Hans Peter Dejgaard 

Hans Peter Dejgaard

Jeg har i mange år arbejdet med udviklingslande som konsulent med opgaver i Asien, Afrika og Latin Amerika. 

Er formand for IDA Global Development og ser et potentiale i at udbygge samarbejdet med Globalnyt. Desuden er jeg blogger på Ingeniøren, hvor jeg bl.a. har skrevet om klimaforhandlinger og senest deltog i COP24.

Jeg har tidligere været i bestyrelsen frem til 2013 og finder, at Globalnyt har en vigtig rolle.

Helene Ellemann-Jensen

Helene Ellemann-Jensen

Jeg er uddannet fra RUC som cand.scient.soc. i Internationale Udviklingsstudier og Kommunikation og har arbejdet professionelt med udvikling og nødhjælp i Afrika, Asien og Mellemamerika i de sidste 20 år. Jeg har været konsulent hos International Development Partners, og jeg har arbejdet i SiD og 3F og knap otte år i Mellemfolkeligt Samvirke. Siden 2015 har jeg været programchef i ADRA Danmark. 

Jeg er og har igennem hele mit arbejdsliv været stærkt optaget af at styrke mennesker i at kæmpe for deres rettigheder. Organisering, medbestemmelse, ligestilling, demokrati og fortalervirksomhed er nøgleord for mig – hvad enten det drejer sig om tekstilarbejdere i Honduras eller bønder i Malawi. Mit faglige fokus har især været organisatorisk udvikling og læring – herunder vidensdeling, transparens og kommunikation. 

Globalnyt er en vigtig platform for det danske civilsamfund og andre, der arbejder med globale spørgsmål og problemstillinger. Deling af viden er af afgørende betydning for, at vi kan skabe fælles dagsordener som fundament for at forandre verden. Ingen kan alt, men alle kan noget – og sammen kan vi en masse! Jeg vil gerne være med til at styrke Globalnyts identitet og organisatoriske ståsted, og jeg ønsker at bidrage med min erfaring og mit netværk til fortsat at udvikle den strategiske retning.

Mikkel Hauschildt 

Mikkel Hauschildt

Økonomi- og administrationschef for SOS Børnebyernes og har det overordnede ansvar for organisationens IT, knowledge management, HR og økonomi. Jeg er uddannet cand.merc.(fil) fra Handelshøjskolen i København (CBS) og har en master i IT indenfor ledelse og strategi fra IT-Universitetet i København.

Jeg er på niende år censor, pt. ved professionsbacheloruddannelserne i økonomi og IT, bestyrelsesmedlem i Manja Mouries Børnefond samt bestyrelsesformand for A/B Valdemarsgade 41-43.

Jeg har mange års erfaring med internationalt udviklingsarbejde. Fra 2013-2015 var jeg udstationeret som økonomidirektør med familien i Sierra Leone for Oxfam IBIS, og fra 2004-2007 var jeg udstationeret med familien som financial roving advisor og administrator for Mellemfolkelig Samvirke i Tanzania.

Se også Globalnyts omtale da Mikkel Hauschildt begyndte som økonomi- og administrationschef i SOS Børnebyerne.

Bestyrelsens kandidater til valg af suppleanter til bestyrelsen

Julie Koch

Julie Koch

Administrerende direktør for IWGIA. 

Med erfaring fra top job i flere danske ngo’er bringer Julie Koch kompetencer og viden om internationale organisationer, fortalervirksomhed og udvikling til Globalnyt. 

Julie Koch er kendt som en aktiv kommentator og foredragsholder, især på menneskerettigheder, klima- og global udvikling. 

Julie har en Bachelor i udviklingsstudier fra University of Sussex, en kandidatgrad i Latinamerika-studier ved Cambridge University og en PhD fra Roskilde Universitet om køn og arbejdsmarked i Bolivia.

Kurt Mosgaard 

Kurt Mosgaard

Jeg er tidligere generalmajor og bor i Viborg, og har arbejdet for Forsvaret, FN og Udenrigsministeriet og som vicekommunaldirektør. 

Jeg har opbygget et regionalt fredstræningscenter i det sydlige Afrika for Danida, og har været chef for den internationale brigade til hurtig indsættelse i FN-operationer (SHIRBRIG), NATO´s informationsafdeling i Bosnien samt FNs chef i Vestsahara (MINURSO) oma. 

Er nu indehaver af et konsulentfirma og er foredragsholder over internationale emner og ledelse. Er aktiv i flere bestyrelser, ikke mindst i FN-forbundet. Vil gerne bidrage til en fortsat god udvikling af Globalnyt.   

Andre kandidater til valg af bestyrelsesmedlemmer

Lars Zbinden Hansen

Lars Zbinden Hansen

Journalist og korrespondent i engelsk og fransk: 26 år i Afrika og før det Mellemøsten: Siden 1983 bopæle (kronologisk) i Tel Aviv, Damaskus, Uganda, Sydafrika, Marokko, Kenya, Elfenbenskysten, Togo, Rwanda, Jordan, Mali og nu Niger. Derudover også poster for UM i Stockholm og Moskva.

Har besøgt, arbejdet i og indåndet 28 afrikanske lande, nord-syd-øst-vest, og har nu kontinentet som en særlig åre i blodomløbet.

153 indlæg til Globalnyt, hvor jeg også har en blog kørende. 

P.t. i gang med min hovedopgave til en professional master i African Studies på Københavns Universitet.

Ellers kommunikationskonsulent for NGO-er i Mali og Niger.

Altså en lang og broget erfaring fra bistandsverdenen, som jeg næsten fra starten af daværende U-landsnyt har delt med sitets læsere. Vil som bestyrelsesmedlem fra min pind i Niamey kunne give input med afsæt i hands on afrikansk dagligdag og virkelighed. Følger dagligt udviklinger ikke bare i Sahel-landene men i hele Afrika. 

Født 1958 i Odense, gift, to voksne børn.

Andre kandidater til valg af suppleanter til bestyrelsen

Jørgen Christian Wind Nielsen

Jørgen Christian Wind Nielsen

Opstiller til valg som suppleant til bestyrelsen 

Jeg er 66 år, opvokset på Amager. Siden mine gymnasieår på Christianshavns Gymnasium har jeg lavet organisatorisk arbejde. Efter gymnasiet rejste jeg til det sydlige Afrika, Sydafrika, Rhodesia (som det hed) og Zambia. Jeg har netop fået digitaliseret mine lysbilleder fra den rejse.

Fra 1972-1982 læste jeg spansk og engelsk på Handelshøjskolen i København og brugte en del tid på studenterrådsarbejde. Jeg afsluttede som cand. interpret. i spansk og engelsk, translatør i spansk. Fra 2002- 2004 tog jeg en masteruddannelse på Roskilde Universitet i computermedieret kommunikation.

Så rejste jeg seks måneder til Caribien, Grenada, Cuba og ned langs Andesbjergene. Vi nåede netop Grenada med Maurice Bishop inden USA invaderede øen. Også lysbilleder fra den tur har jeg netop fået digitaliseret. Jeg var efterfølgende med til at lave Venskabsforeningen Danmark – Grenada, som jeg skrev en del artikler til.

I starten af 80’erne var jeg med i Mellemfolkeligt Samvirkes Latinamerikagruppe. Jeg var på Cuba igen med Tidens Højskole. Også herfra har jeg digitaliseret mine lysbilleder. Jeg var med til at lave et blad, der hed Latinamerika i Dag. Jeg har det stadigvæk. 

De næste 35 år tilbragte jeg i Erhvervssprogligt Forbund/Forbundet Kommunikation og Sprog og arbejdede med sprogpolitik, oversættelse, kommunikation, Den Internationale Oversætterorganisation FIT, Translatørforeningen osv. Jeg var medlem af Dansk Sprognævns Repræsentantskab i 8 år, formand for Modersmål-Selskabet i en tilsvarende periode. 

Jeg startede Amnesty International i Gentofte, og jeg var i en årrække kredsformand for Socialdemokratiet i Hellerup. 

Til marts rejser jeg til Panama for at fotografere en oversætterkongres og holde oplæg om den nationale sprogstrategi i Danmark. 

De senere år jeg været optaget af Afrika, blandt andet af personlige årsager. Jeg har en datter, en svigersøn og to børnebørn i Uganda.

Nu tænker jeg, at det kunne være spændende at bidrage til Globalnyt. I første omgang stiller jeg op som suppleant til bestyrelsen.

Fortsættende medlemmer af den siddende bestyrelse

Lisbet Fich

Lisbet Fich

Nuværende forkvinde

Jeg har arbejdet inden for international udvikling i 30 år. Jeg kombinerer kompetencer inden for analyse og evalueringer med exceptionelle faciliteringsevner og erfaring med at facilitere inkluderende og længerevarende processer med mange interessenter på banen. Er kendt for at være en engagerende underviser og faciliterende mødeleder.

Gennem mange år har jeg med stor integritet virket som projektleder og teamleder på en lang række konsulentopgaver for institutionelle donorer (Danida, Sida, Norad, GPE, etc.) og en række civilsamfundsorganisationer, og har en stærk track record som innovativ projekt- og teamleder, der skaber ønskede og aftalte resultater gennem godt team arbejde. 

Jeg har været selvstændig konsulent og ejer/partner på forskellige virksomhedsplatforme siden 1991: Nordic Consulting Group A/S 1991-2002; Katalyst aps 2002-2006; Konsulentnetværket 2007-. Har været udstationeret som Associate Expert ved ILO i Zimbabwe 1988-1991 og som Training and Management Advisor til TREND under Danidas vandprogram i Ghana 1992-1997. Har løst konsulentopgaver i en lang række lande (25+) i Afrika, Asien, Mellemøsten. 

Har bestyrelseserfaring fra flere andelsboligforeninger, Mellemfolkeligt Samvirke, Ghana Venskabsgrupperne, Nordic Consulting Group. Blev valgt ind i Globalnyts bestyrelse i 2018. Har erfaring i evaluering og kapacitetsudvikling af bestyrelser i civilsamfundsorganisationer. 

Jeg er Cand. Adm. Pol. (Statskundskab) fra Københavns Universitet. Studier i Læreprocesser, Aalborg Universitetscenter, 2000-01. Et utal af efteruddannelseskurser, senest 3-årig uddannelse i Bæredygtig Ledelse (Michael Stubberup/Steen Hildebrandt). 

I bestyrelsen og som forkvinde for Globalnyt arbejder jeg for udvikling af en strategisk vision og plan for Globalnyt, fornyelse i produkter og forretningsmodel, langsigtet bæredygtighed og en nødvendig professionalisering af drift og administration.

Ingrid Pedersen

Ingrid Pedersen

Nuværende næst-forkvinde

Jeg har siden år 2000 arbejdet som freelancejournalist og er nu en del af Mediehuset Rubrik. 

Jeg har været en del af Globalnyts bestyrelse i de seneste to år og har tidligere været medlem af bestyrelsen i Indvandrerkvindecentret og Amnesty International. Jeg er stadig aktiv som foredragsholder i Amnesty International.

Jeg har desuden i hele mig voksne liv været aktiv i støttearbejdet for Vestsahara og er med i Afrika Kontakts Vestsaharagruppe. 

Nimbus Poulsen

Nimbus Poulsen.

Nuværende kasserer

Jeg har gennem de sidste 23 år arbejdet med dansk og international udviklingsbistand i Afrika, Asien og Sydamerika.

Mine primære funktioner har været inden for finansiel styring og ledelse, men også HR og IT.

Jeg har været udstationeret i sammenlagt 8 år i Mozambique, fra 1999 – 2002 som Regional Financial Controller for Oxfam IBIS, 2007 – 2010 som Administrationschef for ActionAid Danmark/MS og fra 2013 – 2016 som henholdsvis Økonomidirektør for Oxfam IBIS og Senior Financial Manager for COWI.

Jeg er Master of Public Administration fra Copenhagen Business School.

Jeg har siddet i Repræsentantskabet for ActionAid Danmark og for Andelskassen Fælleskasssen. Siden september 2017 har jeg siddet i Bestyrelsen for Globalnyt.