Margrethe Auken: Skandaløs svag EU-resolution om Gaza-konflikt

Forfatter billede

Torsdag vedtog Europaparlamentet en resolution om konflikten i Gaza, der opfordrer alle parter til at indstille fjendtlighederne. Men parlamentet burde have fordømt de israelske bombardementer, skriver Margrethe Auken i sit nyhedsbrev.

Margrethe Auken er ikke tilfreds med den resolution, som Europaparlamentet har vedtaget som reaktion på de voldsomme uroligheder i Gaza.

Den opfordrer til et stop for krigshandlingerne og en øjeblikkelig våbenhvile.

Resolutionen blev stemt gennem parlamentet med 459 stemmer for (73%), mens 113 stemte imod (18%). 60 medlemmer af parlamentet undlod at stemme.

Det fremgår af sitet VoteWatch Europe, der registrerer afstemninger og stemmeafgivelser i EU.

Konflikten i Gaza eskalerede, da Israel sendte landtropper ind i det palæstinensisk kontrollerede område, der er på størrelse med Langeland. Mere end 500 palæstinensere er blevet dræbt, hvoraf 80 % er civile, oplyser Margrethe Auken i sit nyhedsbrev.

“I resolutionen er ingen tal på dræbte civile nævnt (der er jo ingen civile israelere dræbt) – det anså flertallet for irrelevant. Resolutionen omtalte krigen som værende mellem to jævnbyrdige partnere hvorfor stort set alt gik galt i den”, skriver hun.

“Det var et skammeligt svar på et forfærdende bombardement fra verdens fjerdestærkeste militærmagt mod et indespærret (belejret) og udpint folk i et af verdens tættest befolkede områder”, fortsætter hun.

Socialdemokrater, Venstre og De Radikale stemte for

Ifølge VoteWatch Europe stemte Margrethe Auken (SF), Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU) og tre repræsentanter fra Dansk Folkeparti imod resolutionen.

Bendt Bendtsen (Konservative), Morten Helveg Petersen (De Radikale), Ulla Tørnæs (Venstre) samt de tre Socialdemokrater stemte alle for.

Margrethe Auken mener, at det nyvalgte Europaparlamentet hælder mere til Israels side end det forrige.

“Det nyvalgte parlament er tilsyneladende meget mere følgagtigt over for Israel end det afgåede. Den liberale gruppe er nærmest drænet for medlemmer der har forståelse for palæstinensernes situation – vi savner især de britiske liberale. Selv Morten Helveg stemte helt med højrefløjen”, lyder det i nyhedsbrevet.

“De danske socialdemokrater stemte i det mindste for de Grønnes ændringsforslag som dog alle blev nedstemt – hvorefter de stemte for den ynkelige resolution – hvad er der sket med deres gruppe? Der var dog en antydning af afstandtagen fra også Israels bombardementer hvorfor Dansk Folkeparti i lighed med GUE og det store flertal af de Grønne (undtagen tyskerne ak) stemte imod – men af de modsatte grunde”, slutter hun.