Unikt fotomateriale af palæstinensiske flygtninge er online

2944-013-05
Dreng i Amman, Jordan. © 1981 UNRWA arkiv.
Foto: Fotograf ukendt
Gerd Kieffer-Døssing

I årtier har FN’s Hjælpeorganisation for Palæstina-flygtninge i Mellemøsten (UNRWA) dokumenteret sit arbejde gennem fotos og film. Nu er over en halv million enheder, deriblandt over 400.000 billeder, blevet digitaliseret og gjort offentligt tilgængeligt. Det skriver Det danske hus i Palæstina i en pressemeddelelse.

En skolepige på Vestbredden. © 1991 UNRWA arkiv.


Foto: Fotograf ukendt.
Der er tale om helt unikt materiale, der viser vilkårene for palæstinensiske flygtninge og UNRWAs indsats siden 1948. Det omfattende digitaliseringsarbejde begyndte tilbage i 2013 og er blandt andet forgået med dansk støtte via Det kongelige bibliotek.

Nu viser en tre-dages udstilling i Det danske hus i Palæstina et udvalg af billederne for at markere digitaliseringen og lanceringen af UNRWAs online arkiv, hvor folk fra hele verden kan gå på opdagelse i billedmaterialet.

”Vi håber, at mange folk benytter lejligheden til at få et unikt og værdifuldt indblik i palæstinensiske flygtninges hverdagsliv gennem årtier,” udtaler direktøren for Det dansk hus i Palæstina Lone Bildsøe Lassen i pressemeddelelsen.

Udstillingen er åben for offentligheden d.23. og 24. september og er arrangeret af UNRWA, Det danske hus i Palæstina samt Den danske repræsentation i Palæstina.

Baqa’a lejr, Jordan. © 1969 UNRWA arkiv.


Foto: Fotograf ukendt.

Prinsesse Basma Centret på Vestbredden. © 1980 UNRWA arkiv.


Foto: Fotograf ukendt.

Klasseværelse i Jabalia lejren, Gaza. © 1985 UNRWA arkiv.


Foto: Fotograf ukendt.