10.000 palæstinensere afskåret fra vand og mad i Syrien

Laurits Holdt

Yarmouk-lejren, der i realiteten er en bydel i Syriens hovedstad Damaskus, hærges af kampe mellem de ekstreme islamistiske grupper Islamisk Stat og Al-Nusra fronten. Områdets omkring 10.000 indbyggere har ikke fået forsyninger af vand og mad i mere end en uge, fortæller FN-organisationen UNRWA.

Lejren blev oprettet i 1957 til flygtninge fra Palæstina og det var indtil borgerkrigens udbrud den største palæstinensiske flygtningelejr i Syrien. I 2002 boede der godt 112.000 i lejren. På grund af flere runder af meget voldsomme kampe er flertallet af indbyggerne flygtet og der er i dag som nævnt blot omkring 10.000 tilbage.

Siden april 2015 har det meste af lejren været kontrolleret af Islamisk Stat.

Chris Gunners, der er talsmand for UNRWA – som har til formål, at hjælpe de palæstinesiske flygtninge i Mellemøsten – siger ifølge FN's nyhedstjeneste, at indbyggerne for længst er løbet tør for mad og vand og at deres situation derfor er ekstremt alvorlig.

Kampene i lejren har stået på i ti dage og viser ingen tegn på at stilne af. Så udover manglen på vand og mad skal indbyggerne også forsøge at klare sig i krydsild og granatnedslag.

Humanitære organisationer står parat til at levere forsyninger til indbyggerne i Yarmouk men kampene har fået organisationerne til at stille deres arbejde i bero.