Hun har været partner og direktør for konsulentvirksomhederne Bindslev og LEAD Agency, ligesom hun de seneste seks år har været direktør for Meyers Madhus i en periode med flot vækst.
Derudover har hun været rådgiver i to forskellige ministerier, er formand for Akademiet for Social Innovation og sidder med i en række andre bestyrelser. Men jobbet som direktør i PlanBørnefonden bliver første gang, Dorthe Petersen skal stå i spidsen for en NGO. En udfordring, hun føler sig klar til:
”Jeg kommer med erfaring både fra den politiske verden, organisationer og private virksomheder og er vant til at navigere i det politiske landskab. Der er meget nyt jeg skal lære, men jeg er vant til at sætte mig ind i komplekse problemstillinger. Derudover har jeg en bred ledelseserfaring, som jeg tager med fra både den private og offentlige sektor. Jeg er vant til at skulle finde balancen mellem det ideologiske og det kommercielle. Så jeg føler mig klædt godt på til at skulle ind og være en central spiller i det danske NGO-landskab,” siger hun i en pressemeddelelse fra PlanBørnefonden.
De ledelsesmæssige erfaringer var også afgørende, da valget faldt på Dorthe Petersen, fortæller PlanBørnefondens bestyrelsesformand, Stine Bosse:
”Hun kommer med solid erfaringsballast på både det strategiske og ledelsesmæssige niveau. Dorthe er en leder, der kommunikerer meget tydeligt og er meget direkte i sin form, og så har hun et stort ledelsesmæssigt vingefang. Det er på baggrund af alle disse kvalifikationer, at hun er valgt til at overtage ledelsen i PlanBørnefonden. Dorthes opgave bliver at lede en robust organisation videre og tage det næste skridt.”
Stort potentiale i samarbejde
Selvom Dorthe Petersen er klar til at stå i spidsen for en af Danmarks største, privatfinansierede udviklingsorganisationer, er hun samtidig meget ydmyg overfor det ansvar, der ligger i at sikre, at de mange frivillige bidrag fra tusindvis af danskere, virksomheder og partnere kommer til at gøre størst mulig forskel.
”Det gør stort indtryk, at så mange vil støtte os – uanset om man gør det som privatperson, virksomhed eller fond. Samarbejdet med vores partnere er afgørende for, at vi kan gøre en forskel for børnene og især pigerne. Uden de frivillige bidrag ville vi ikke kunne gøre en forskel for så mange. Jeg er meget optaget af, at vi skal gøre os enormt umage – både med vores arbejde, men også for at vores støtter kan følge med i vores arbejde, når de frivilligt betror os deres penge. De skal vide, de er med til at gøre en kæmpe forskel,” siger Dorthe Petersen.
PlanBørnefonden har allerede en række stærke samarbejdspartnere i kampen for pigers rettigheder. Den aktuelle, verdensomspændende pandemi har gjort det endnu tydeligere, at partnerskaber bliver afgørende, hvis ikke mange års fremskridt for ligestilling skal tabes på gulvet.
”Lige nu bliver pigernes rettigheder og muligheder for fx at komme i skole banket tilbage af COVID-19. Så kampen for ligestilling er vigtigere end nogensinde, og der er et kæmpe potentiale i at kæmpe pigernes sag. Men det kræver, at vi står sammen – både internt i organisationen, og i forhold til vores samarbejdspartnere, de andre udviklingsorganisationer og politikerne. Det bliver vores opgave i PlanBørnefonden at få kommunikeret, hvor vigtig pigernes sag er, hvis vi skal have andre med. Den kamp skal vi gå forrest i,” siger Dorthe Petersen.