Gå til hovedindhold

Mobile menu

Flere skal vide mere om IWGIA

Tidligere skribent for Globalnyt, Bue Bejer Heckmann, er tiltrådt som presse- og kommunikationsansvarlig i organisationen IWGIA, der fra sit verdens-sekretariat i København arbejder for oprindelige folks rettigheder fra Grønland i nord til Ildlandet ved Sydamerikas sydspids.

30-årige Bue Heckmann var en af de første skribenter for Globalnyt’s Økonomi og Erhvervsredaktion, hvor han bl.a. i flere omgange var i Sydamerika for at dække danske udviklingsprojekter i den private sektor – læs bl.a. "Det chilenske eksperiment" og denne artikel om Perus tekstilindustri.

Han har en bachelor fra Samfundsvidenskabelig Basisuddannelse (sambas) i virksomhedsstudier og Globale Studier og en 1-fags kandidat (cand.soc) i Globale Studier fra RUC (2014). Undervejs har Heckmann bl.a. været i praktik i IBIS, hvor han arbejdede med illegal kapitalflugt og CARE Uganda, hvor han evaluerede og udviklede et lokalt-baseret overvågningssystem for frivillige i skovsektoren.

Han har senest arbejdet som kommunikationsansvarlig i NGOen Red Orangutangen fra juni 2015 til og med februar 2018.

Heckmann har ingen journalist-lignende uddannelse, men arbejdet som freelancejournalist flere steder, da "jeg finder formidling meget spændende", som han skriver i en mail.

Det hedder videre: "Undervejs i mit studie gik det op for mig, at jeg ikke behøvede at opfinde den dybe tallerken i udviklingsverdenen, da der allerede var flere virkelig gode projekter, men det mere handlede om at få disse projekter udbredt på en inspirerende og engagerende måde".

I IWGIA (International Work Group for Indigenous Affairs) indgår han i en større satsning for at øge synligheden af organisationens arbejde både nationalt og internationalt.

IWGIA har siden 1968 samarbejdet med oprindelige folks organisationer og internationale institutioner for at promovere anerkendelse og realisering af oprindelige folks rettigheder, og derfor kan IWGIA også fejre 50-års jubilæum til september i år.

Se tillige Globalnyts omtale af jubilæet.

Privat bor Bue Heckmann på Nørrebro i København sammen med sin kæreste og har ingen børn.

Han tager over som presse- og kommunikationsansvarlig fra Maria Bierbaum Oehlenschläger, en anden skattet fhv. medarbejder på U-landsnyt.dk /Globalnyt. Se annonceopslaget i Globalnyt.

Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og master i Afrika-studier fra Københavns Universitet med studieophold på Humboldt Universitet i Berlin og praktik på den danske FN-mission i Genève. 

Hun tiltrådte som frivillig kulturredaktør på det daværende U-landsnyt.dk fra den første dag efter at kunst- og kulturredaktionen blev oprettet i maj 2011 og var det frem til 2014 – i en periode sammen med Daniel Henschen.

Maria Bierbaum ydede en stor indsats for at give u-landenes kultur en nuanceret og skarp profil på U-landsnyt.dk, der nu hedder Globalnyt.

Hendes positive og problemløsende tilgang sikrede stor sammenhængskraft i kulturredaktionen, der sammen med miljø- og klimaredaktionen og senere erhvervs- og økonomiredaktionen er tre markante journalistiske satsninger - med hver sin redaktør - for denne nyhedstjeneste.