Gå til hovedindhold

Mobile menu

Musiker får fredspris for at stifte mellemøstligt "fredsorkester"

Henrik Goldschmidt regnes blandt verdens bedste oboister. Mandag modtager den jødiske musiker Kristeligt Dagblads Pris for sit fredsskabende arbejde som stifter af ”Middle East Peace Orchestra” og musikskolen ”Goldschmidts Musikakademi”.

Henrik Goldschmidt

Henrik Goldschmidt


Henrik Goldschmidts Facebookside

I 2003 stiftede Henrik Goldschmidt The Middle East Peace Orchestra, som er et musikalsk samarbejdsprojekt mellem potentielle dødsfjender. Orkestret spiller traditionel jødisk, arabisk og kristen musik og turnerer over hele verden. Orkestret lægger stor vægt på at samle børn og skabe mulighed for et møde, der ellers ikke finder sted.

Henrik Goldschmidt (57) kørte i sommer ind i det palæstinensisk-styrede område på Vestbredden for at spille Beethovens 7. symfoni i Nablus sammen med et usædvanligt symfoniorkester fra Ramallah.

Han fortæller til Kristeligt Dagblad:

”Jeg har spillet med Berliner Philharmonikerne foran verdens mest eksklusive publikum i Jordens måske bedste koncertsal. Det var selvfølgelig en glæde, fordi det rent teknisk og musikalsk var guddommeligt smukt".

"Men det kan ikke måle sig med glæden ved at spille med Ramallah Symfoniorkester sammen med unge palæstinensere, der stolte spillede gratis koncerter, så de fattige også kunne få chancen for at høre Beethoven. For det gav mening på en helt anden måde.” 

Goldschmidt har været solo-oboist i Det Kongelige Kapel siden 1985.

Mere om prismodtageren på https://da.wikipedia.org/wiki/Henrik_Goldschmidt