Gå til hovedindhold

Mobile menu

Pakistans forhenværende premierminister udelukket fra politik på livstid

Nawaz Sharif, der tre gange har været premierminister, er de facto blevet udelukket fra politik på livstid. Hans parti kalder det et angreb på demokratiet.
Nawaz Sharif under et møde med den daværende amarikanske udenrigsminister John Kerry.

Nawaz Sharif under et møde med den daværende amarikanske udenrigsminister John Kerry.

U.S. Department of State Public Domain.

Højesteret i Pakistan har forbudt den tidligere premierminister Nawaz Sharif at bestride et offentligt embede resten af livet, rapporter Al-Jazeera.

Sharif blev fyret fra premierministerposten i juli 2017 i kølvandet på de såkaldte Panama Papers, der afslørede en lang række personer og firmaers manøvrer for at minimere eller helt undgå at betale skat.

Det der fik ham fyret i sidste ende var en mindre sag, hvor han angiveligt ikke har opgivet sin løn fra det firma i De forenede Arabiske Emirater (UAE), som hans søn ejer og som har er ansat i.

Sharif siger dog selv, at han slet ikke har fået nogen løn fra selskabet og kun havde stillingen for at kunne få et forretningsvisum til UAE.

I en anden sag er han og tre af hans børn sigtet for korruption og her ventes der dom i løbet af april elelr maj, skriver Al-Jazeera.

Dommen er ikke blevet modtaget positivt i Sharifs parti PML-N, der sidder på flertallet i parlamantet. Partiet kalder dommen for et angreb på demokratiet. Sharif har været premierminister tre gange.

Der skal være valg i landet i juli.