Dansk Flygtningehjælp henter ny direktør i egne rækker

Mikkel Trolle har 13 års intern erfaring fra DRC Dansk Flygtningehjælp.


Foto: DRC Dansk Flygtningehjælp
Morten Scriver Andersen

4. april 2023

Mikkel Trolle tiltrådte 1. april en ny stilling som administrerende Direktør for DRC Dansk Flygtningehjælp operationelle afdeling. Trolle har 13 års erfaring i organisationen.

”Jeg er meget glad for, at vi kan byde Mikkel Trolle velkommen som ny direktør for vores operationer. Han har en lang og alsidig karriere inden for den humanitære sektor og ikke mindst stor og indgående viden om DRC Dansk Flygtningehjælps arbejde. Derfor ved jeg, at han vil være et stærkt kort for udviklingen af vores operationer på verdensplan,” siger generalsekretær, Charlotte Slente i en pressemeddelelse.

Mikkel Trolle har arbejdet for DRC siden 2010, siden 2018 som Regional Direktør for Asien. Før da var han chef for Flygtningehjælpens beredskabsprogram til FN fra 2010-11 og program- og operationskoordinator i DRC Dansk Flygtningehjælps hovedkontor i København fra 2011 til 2017, med en kort omvej forbi FN i 2015.

”Det er med stor glæde og ydmyghed, at jeg går ind i min nye rolle. Jeg ser frem til at støtte mine kollegaer på tværs af de lande, vi arbejder i, med de mange operationelle udfordringer, der uundgåeligt opstår, når man arbejder med at hjælpe sårbare mennesker på flugt i verdens brændpunkter,” siger Mikkel Trolle.

Før Mikkel Trolle kom til DRC, havde han opbygget en lang erfaring inden for strategi, fortalervirksomhed og programstøtte og implementering i lande som Eritrea, Bangladesh, Nigeria, Vietnam, Indonesien, Genève og Zimbabwe, primært for UNDP. Han har en kandidatgrad i international udvikling og offentlig administration.