Høring om dansk asyl- og flygtningepolitik

Forfatter billede

Torsdag, 5. november fra klokken 13 til 17, arrangerer Bedsteforældre for Asyl en høring om dank asyl- og flygtningenpolitik i Fællessalen på Christiansborg.

Er der uoverensstemmelser mellem de internationale konventioner, Danmarks asyl-og flygtningepolitik og administrationen af den? Især indenfor det seneste halve års tid har der været en intens debat om dansk asyl- og flygtningepolitik. Det har svirret med påstande om, at der er sket brud mellem de internationale konventioner Danmark har tiltrådt, og den danske asyl- og flygtningelovgivning – ikke mindst administrationen af den. Nogle benægter påstanden, andre accepterer den, skriver Bedsteforældre for Asyl i en pressemeddelelse.

Bedsteforældre for Asyl finder, det er på tide at få problemet nærmere belyst ved en høring.

Udgangspunktet bliver et antal dokumenterede sager, som har fundet deres endelige afgørelse. Hver enkelt sag vil blive analyseret af bredt anerkendte juridiske kapaciteter. Herefter vil repræsentanter for oppositionspartierne blive interviewet om, hvorvidt de enkelte sager giver anledning til at overveje ændringer i lovgivningen eller administrationen af den.

Interviewene har som baggrund de fire politiske partiers holdning til asyl-og flygtningelovgivningen, dens administration, de menneskelige konsekvenser heraf samt de relevante internationale konventioner, som Danmark er forpligtet af.

Bedsteforældrene har også inviteret repræsentanter for regeringspartierne, men de afslog at være med.

I panelet sidder formanden for Foreningn af Udlændingerets-advokater Anders Chr. Jensen, professor og dr. jur. Jens Vedsted Hansen. De konkrete sager præsenteres af speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Bente Rich

De medvirkende politikere er Lennart Damsbo-Andersen, S, Meta Fuglsang, SF, Marianne Jelved, RV, og Johanne Schmidt-Nielsen, EL.

Kulturredaktør Anita Bay Bundegaard stiller spørgsmål til såvel jurister som politikere.

Bedsteforældre for asyl er uafhængig af politiske grupperinger og NGOer. Deres mål er, at få ændret Danmarks asylpolitik, så afviste flygtninge, der ikke kan rejse hjem, ikke skal leve i usikkerhed og udsigtsløshed i årevis. I stedet skal de have mulighed for et almindeligt liv blandt med ret til at uddanne sig og arbejde.