Kriseramt adoptionsbureau hæver prisen på adoptioner med 45.000

Laurits Holdt

AC Børnehjælp, der på grund af økonomisk rod har været frataget retten til at formidle adoptioner, kommer nu med en genopretningsplan, der skal bringe organisationen på tilbage på adoptionsmarkedet. En del af planen er en stor prisstigning.

Det bliver 45.000 kroner dyrere at adoptere gennem bureauet AC Børehjælp. Det skriver DR online fredag.

Ifølge vicedirektør Pia Brandnes skyldes stigningen at adoptanterne reelt ikke har betalt den pris, som en adoption koster.

AC Børnehjælp har gennem længere tid ligget underdrejet på grund af rod i økonomien og stigningen er en del af en genopretningsplan.

I januar fratog Social, børne- og integrationsministeriet midlertidigt AC Børnehjælp retten til at formidle adoptioner på grund af det økonomiske rod.

Organisationens økonomiske rod handlede bl.a. om en sag om underslæb. Gebyrstigningen og underslæbssagen har dog ingen sammenhæng, siger Pia Brandnes.

I 2012 opdagede Ankestyrelsen uregelmæssigheder i AC Børnehjælps økonomistyring. For eksempel undlod organisationen at bogføre udgifter i en periode på syv måneder.

En medarbejder udnyttede det økonomiske kaos til at svindle for 460.000 kroner.

På samme tidspunkt konstaterede Ankestyrelsen fejl i sagsbehandlingen hos organisationen.

I november 2013 kom det frem at ansøgere til adoptivbørn fra Columbia blev tilbudt at skrive under på en erklæring om, at de var villige til at imod ”et negroidt barn”. Det er i strid med FNs børnekonvention hed det i en rapport fra Ankestyrelsen.