Opholdskrav kan ramme udviklingsarbejdere hårdt

an_oxfam_member_of_staff_helps_to_carry_one_familys_newly_received_non-food_items_home_in_un_house_juba_12046957855
Danske hjælpearbejdere risikerer at blive ramt hårdt, hvis regeringen og Dansk Folkeparti vedtager et lovforslag om opholdskrav.
Foto: Oxfam East Africa[CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Forfatter billede

En lille gruppe danskere risikerer at blive ramt hårdt, hvis regeringen og Dansk Folkeparti vedtager et lovforslag om opholdskrav, der er til behandling i Folketinget. Forslaget handler om, at man skal have tæt tilknytning til det Danmark eller i hvert fald Europa, hvis man vil have ret til dagpenge og andre ydelser.

Danske A-kasser vurderer, at forslaget kommer til at ramme mange danskere, der bor og arbejder uden for Europas grænser, skriver DR.

En af dem er den 61-årige Jannik Møller, som i de seneste år har boet og arbejdet for en tysk organisation i Addis Ababa. Han er medlem af en dansk A-kasse og betaler skat i Danmark, men risikerer alligevel, at han mister retten til ydelser, hvis han vender hjem til Danmark og ikke kan finde arbejde i hjemlandet.

”Man slagter en lille gruppe danskere, hvoraf mange har betalt skat til samfundet i årevis. Nu tager man deres rettigheder, uden varsel som en tyv om natten, og for nogle af os kan det blive en katastrofe,” siger Jannik Møller til DR.

”Den lov vil ikke stoppe terrorister, snyltere eller hvem man er ude efter. Det er ren chikane af professionelle internationalt hårdtarbejdende danskere. Det lovforslag er meget demotiverende for rigtig mange og direkte landsskadeligt”.

Forslaget skal drøftes i et samråd i Folketingets beskæftigelsesudvalg onsdag. Her skal beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) blandt andet redegøre for, hvordan lovforslaget praktisk skal administreres.

Hvis forslaget bliver vedtaget, træder det i kraft fra årsskiftet.

Læs mere hos DR