Professor med spot på Afrikas fødevarer

Mogens Jakobsen


Foto:
Laurits Holdt

Han voksde op i Menstrup ved Næstved, gik på Haslev gymnasium og uddannede sig til dyrlæge på Landbohøjskolen på Frederiksberg i København.

Det faglige område har været mikrobiologi og efter en årrække i erhvervslivet vendte Mogens Jakobsen tilbage til den akademiske verden i 1993 som professor i fødevare-mikrobiologi på Institut for Fødevarevidenskab på Landbohøjskolen, nu LIFE under Københavns Universitet.

Forskningsinteressen omfatter også brug af mikroorganismer til at sikre bedre fødevarer og mikroorganismers sundhedsfremmende virkninger generelt.

Siden 1991 har Mogens Jakobsen ledet projekter i ca. 15 afrikanske lande med det formål at skabe værditilvækst i fødevarekæden for kontinentets madprodukter.

Her har spændende og hidtil ukendte mikroorganismer fået afgørende betydning for kvalitet og fødevaresikkerhed – dvs mad på bordet – se også http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=50508#.VSQwiWVqr4s

Mogens Jakobsen har bl.a hjulpet Mærsk med at sikre rene containere fra Afrika – se

http://maersklinereefer.com/expert-panel/henrik-lindhardt/food-safety

Det er et område, hvor dagens fødselar stadig er aktiv. Han stod bl.a. bag et kursus i Ghana i fjor med deltagere fra 11 afrikanske lande.

Tilknytningen til universitetet fortsætter og han har siden 2010 været professor emeritus, hvor Mogens Jakobsen kan gøre brug af sit store internationale netværk.

Der bliiver dog også tid til de fem børnebørn, ligesom en mindre landejendom ved Næstved prioriteres højt. 

Mere om hans omfangsrige forskningsproduktion på

http://research.ku.dk/search/?pure=en%2Fpersons%2Fmogens-jakobsen(8798000a-c1ff-4e17-ab23-c5fafd78d7f2)%2Fpublications.html