Unge fra hele verden jagter en levedygtig fremtid

Hiralal Lama fra Nepal har fokus på på sult.


Foto: MS
Forfatter billede

2015 er et vigtigt år for dig – og for borgere i hele verden. Til september skal verdens ledere nemlig sætte nye globale mål, som vi i Danmark og resten af verden skal leve op til for at kunne udrydde fattigdom og sult og komme miljøforringelserne til livs.

Spørgsmålet er imidlertid, hvor meget den almindelige dansker egentlig ved om verdensmålene og hvilken betydning det får, når vi for alvor skal finde løsninger på sult og bæredygtig produktion?

Det vil 17 unge fra hele verden finde ud af, når de pakker deres rygsække og flyver til Danmark i august.

Fra den 16. til den 26. august rejser de rundt i landet for at besøge virksomheder og overnatte hos private, for at tale med så mange danskere som muligt om verdensmålene.

De unges Danmarksturné er en del af ”Super17”, der er skudt i gang af udviklingsorganisationen Mellemfolkeligt Samvirke.

Ny inspiration

De 17 unge fra El Salvador, Kenya, Nigeria, Nepal, Myanmar, Sydafrika, Zambia og Jordan lægger blandt andet vejen forbi Pride Parade i København for at tale om ligestilling mellem køn, et asylcenter til en snak om ulighed og Ib Andersen fra ”På røven i Nakskov” for at diskutere fattigdom.

”De nye mål er globale og kræver lokal handling i et globalt perspektiv for at blive indfriet. Det er dét globale perspektiv de unge kommer med og det tror vi kan inspirere til nye løsninger, og få danskerne til at se, at det vi gør i Danmark ikke blot har betydning her, men også ude i verden,” siger forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke Helle Munk Ravnborg.

Bridget Banda fra Zambia ønsker mindre ulighed.


Foto: MS

”De unge repræsenterer en generation, som knokler benhårdt for at skabe en bedre fremtid. Vi håber, at danskerne fra København til Thyregod vil tage godt imod dem og give dem ny inspiration til, hvordan de kan fortsætte deres kamp,” siger Helle Munk Ravnborg.

Turen slutter af med en ungdomskonference i København den 28. august, hvor de unge vil præsentere deres resultater fra turen til politikere, fagpersoner og borgere. Projektet er støttet af oplysningsmidler fra Danida.

Følg Super17 på Instagram og Twitter #verdensmål og #super17 samt på ms.dk/super17

Mellemfolkeligt Samvirke har i samarbejde med 25 organisationer skrevet en rapport om verdensmålene og givet et bud på, hvordan vi opfylder en bæredygtig fremtid i Danmark og i resten af verden. Læs rapporten her.