Bangladesh gør klar til ny bølge af flygtninge

rohingya_eu_civil_protection_and_humanitarian_office
Forfatter billede

Tusindvis af rohingyaer venter på at kunne rejse ind i Bangladesh fra Rakhine-delstaten i det nordlige Myanmar, der i de seneste måneder har været præget af uroligheder.

Det oplyser grænsemyndigheder i Bangladesh ifølge flere internationale medier.

De seneste tal fra FN viser, at omkring 600.000 rohingya-muslimer er flygtet fra Rakhine-delstaten i Myanmar siden 25. august, hvor en oprørsgruppe i delstaten angreb politiets kontrolposter.

Fredag var der registreret 588.000 rohingya-flygtninge i Bangladesh. Langt de fleste bor i overfyldte lejre under teltduge lavet af bambus og stykker af presenning. De har begrænset adgang til fødevarer, rent drikkevand, lægehjælp, sikre områder for kvinder og adgang til uddannelse for børn.

Amnesty: Flere lande må bære byrden

Det store antal flygtninge har lagt stort pres på Bangladesh og på de internationale hjælpeorganisationer, der arbejder i området.

De kæmper en hård kamp for at følge med, mens flygtningekrisen er vokset med tusindvis af nyankomne dagligt.

Det får Amnesty International til at slå alarm og minde det internationale samfund om, at det har en forpligtelse til at komme Bangladesh til undsætning.

”Dette er en krise uden fortilfælde, og der er brug for et omgående og holdbart svar fra det internationale samfund. Det betyder, at flere lande, især landene fra regionen, skal spille en langt større rolle og dele ansvarsbyrden,” siger Omar Waraich, der er Amnestys direktør for Sydasien, ifølge Dhaka Tribune.

”Man kan ikke lade Bangladesh, som er et fattigt land, der har udvist ekstraordinær gavmildhed, tage sig af denne situation alene.”

Mandag samles internationale donorer til en konference i Genève, som EU og Kuwaits regering har indkaldt til.