Gå til hovedindhold

Mobile menu

Næsten 200.000 er flygtet fra Mosul

Flygtningestrømmene vokser fortsat i og omkring Iraks næststørste by, Mosul, hvor hæren er i gang med en omfattende offensiv for at presse Islamisk Stat ud.

UNHCR/Ivor Prickett (arkiv)

Irakiske styrker fortsætter deres fremrykning i det vestlige Mosul, hvor det store slag mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat er i gang.

Alene i løbet af de seneste fem dage er knap 30.000 mennesker flygtet ud af den vestlige del af Mosul, rapporterer FN's flygtningehøjkommissariat (UNHCR) i en ny opdatering om situationen i og omkring byen.

De fordrevne melder om yderst vanskelige forhold i det område af Mosul, de netop har forladt, skriver UNHCR.

I de seneste to uger har der ikke været hverken vand eller elektricitet i bydelen, lige som der har været mangel på mad.

Mange indbyggere er blevet i deres huse af frygt for miner og bomber, som Islamisk Stat har lagt ud, inden deres krigere har trukket sig tilbage fra en bydel.

De familier, der har været tvunget til at forlade deres hjem i det vestlige Mosul, har gennemgået en omfattende sikkerhedsscreening, inden de bliver sendt videre til en af lejrene for de fordrevne i området.

Alt i alt har UNHCR registreret 191.826 internt fordrevne personer fra Mosul og omkringliggende områder, siden kampen om at generobre den irakiske storby begyndte i oktober sidste år.

UNHCR har bygget lejre, der kan huse knap 15.000 familier, svarende til omkring 88.000 flygtninge. De lejre er omkring halvt fyldt op, lyder det i seneste opdatering fra organisationen.