Gå til hovedindhold

Mobile menu

Protester mod stigende brødpriser spreder sig i Sudan

En gymnasieelev meldes dræbt og fem demonstranter er tilskadekommet i protester, som på få dage har spredt sig til flere byer på tværs af Sudan. Uroen kommer efter at prisen på brød er steget til det dobbelte, som følge af, at regeringen har fjernet subsidier på hvede i budgettet for 2018. 

CC BY UNAMID

Sudaneserne er gået på gaden i protest mod stigende priser på brød.

De første demonstrationer begyndte i weekenden
i byen Sennar i det sydøstlige Sudan og har siden spredt sig til blandt andet byerne Nyala, Geneina og hovedstaden Khartoum.

I Geneina er en gymnasieelev blevet dræbt og fem øvrige demonstranter er tilskadekommet. De lokale myndigheder har udtalt, at man vil indlede en undersøgelse af forløbet.

I byen al-Damazin har politiet skudt med tåregas mod 400 demonstranter, som sang “Nej, nej til prisstigninger!”.

De sudanesiske myndigheder har i mellemtiden blokeret for salget af flere landsdækkende aviser, som har bragt regeringskritiske historier om demonstrationerne, og anholdt Omar Al-Dageir, som er præsident for Sudanese Congress Party, et af landets store oppositionspartier.

Sudan er i færd med at gennemføre økonomiske stramninger, som led i en række reformer, der er i tråd med anbefalinger fra Den Internationale Valutafond.

Kilder: France24, Al Jazeera og The Guardian