Gå til hovedindhold

Mobile menu

Et meget fortællende og underholdende hjørne slutter

Globalnyts serie siden juli i år - Fortællerhjørnet - slutter i denne omgang efter 55 underholdende og tankevækkende indlæg, mange af dem fra bistandens barndom - kig med!

Der er snart ikke det sted, vi ikke har været, ikke den umulige eller akavede situation, vi ikke har følt os sat i, eller oplevet den ofte markante forskel mellem europæisk og afrikansk tankegang og værdisæt.

Efter 55 bidrag til Globalnyts serie "Fortællerhjørnet" siden juli er det nu slut for denne gang. Men serien har været så vellykket og præsenteret så mange velskrevne artikler med tankevækkende oplevelser, at den nemt kan komme igen på et senere tidspunkt.

Hvis kræfterne hos redaktionen og ikke mindst seriens ophavsmand, bistandsveteranen Peter Sigsgaard, ellers er til det.

For det er ham, der har været suveræn redaktør på "Hjørnet". Samlet indlæg ind fra bistandsveteraner og u-landskyndige fra alle steder i livet, taget os med til 60ernes og 70ernes Afrika og den vordende bistand.

Eller til mange andre scenarier. Mængden af fortællere er overvældende og skrivelysten stor. 

Alle skal have stor tak - både fra Sigsgaard og her fra Globalnyt.

Nogle af de usædvanlige ting har været, når forskellene - de psykologiske - drages frem mellem europæere og afrikanere, store og overraskende, som de tit er. De skraber lag væk, vi alle kun kan have gavn af fjernes. Så til dem, der endnu ikke har fulgt serien helt til dørs:

LÆS MED. Kig i https://globalnyt.dk/tags/fortaellerhjoernet

 -----------------------

Peter Sigsgaard (73) er uddannet som magister i kultursociologi fra Københavns Universitet i 1972 og har tilbragt størsteparten af sit arbejdsliv i u-landsvirket, hvor han var ansat i Mellemfolkeligt Samvirke fra 1979 til 2005.

Her nåede han stort set hele vejen omkring. Han var sektionsleder (information, uddannelse af udviklingsarbejdere og rekruttering), landechef (Mozambique), forlagsredaktør, afdelingsleder (Uddannelse), forstander (Træningscenter i Tanzania) og programkoordinator.

Læs hele Peter Sigsgaards CV på http://www.petersigsgaard.dk